Kattenberg
Mondial Movers no slogan
×
Vraag direct een offerte aan

Vul onderstaande velden in en we nemen binnen 24 uur contact met u op!

De verplichte velden in het rood zijn niet (juist) ingevuld.

Historie

Historie

Boter, kaas & eieren!

Gerrit Kattenberg neemt op 1 juli 1904 voor 800 gulden de bodediensten Nunspeet – Harderwijk en Nunspeet – Elburg – Kampen over. Voor dit bedrag krijgt Gerrit Kattenberg een paard met wagen en de opgebouwde klantenkring. In de dorpen en steden langs het IJsselmeer bezorgt de vervoerder onder andere boter, kaas en eieren. Gerrit Kattenberg vervoert dit naar verschillende markten in de regio, voornamelijk de botermarkt in Harderwijk. Gaandeweg de bodedienst neemt Gerrit Kattenberg steeds meer spullen mee voor mensen die het zelf niet kunnen vervoeren. Zodoende ontstaan de eerste verhuizingen in de geschiedenis van Kattenberg en wordt de bodedienst gecombineerd met meubeltransport. Het is het begin van expeditie Kattenberg aan de Lindelaan 7 in Nunspeet. Gerrit Kattenberg doet alles met paard en wagen en expeditie Kattenberg wordt steeds meer een begrip in Nunspeet. De klantenkring groeit en zoon Henk Kattenberg gaat meehelpen in het bedrijf van zijn vader.

 

Historie

Verhuizen!

Henk Kattenberg neemt in 1948 de zaak over van zijn vader Gerrit Kattenberg. zes jaar later, in 1954, bestaat Kattenberg 50 jaar. De krant Nunspeet Vooruit kopt dat jaar: “Vrachtdienst die vertrouwen wekt!” Een slagzin die in aangepaste vorm nog steeds het logo van Kattenberg Verhuizingen zal sieren. “Wie verre reizen doet, kan veel verhalen” is een bekend spreekwoord, maar wie 50 jaar lang een vervoersbedrijf heeft geleid, kan dat eveneens. Dit heuglijke feit viel de heer G. Kattenberg te beurt. De zaak is in 50 jaar drastisch veranderd en uitgebreid. Het paard en wagen heeft plaatsgemaakt voor de eerste bestelauto direct na de Tweede Wereldoorlog. Het vervoer ging nu veel sneller. In 1954 rijdt de Firma Kattenberg dagelijks met twee auto’s de route Harderwijk en Vierhouten en drie maal per week naar Elspeet. Naast deze vaste diensten vervoerd Kattenberg in samenwerking met andere ondernemingen ‘ongeregeld goed’ door het hele land. De bodedienst kenmerkt zich steeds meer in een verhuisdienst. Na de oorlog groeit het bedrijf en neemt het personeel in dienst. In oktober 1959 verhuisd expeditie Kattenberg van de Lindelaan 7 naar de Aarweg 31 in Nunspeet.

Familiebedrijf groeit uit tot internationaal verhuis- en transportbedrijf

Historie

Begon “opa” G. Kattenberg bijna 80 jaar geleden alleen het bedrijf, thans zijn er vijf werknemers in dienst. Het bedrijf is van bodedienst gegroeid naar verhuis- en transportbedrijf. Nadat men in 1959 verhuisde van de Lindelaan naar de Aarweg neemt in 1983 “kleinzoon” Gert Kattenberg het bedrijf over van zijn vader Henk Kattenberg. De industrie kwam opzetten en de firma Kattenberg mocht voor diverse fabrieken rijden. Het bedrijf aan de Aarweg bestaat momenteel uit een modern gespecialiseerd wagenpark met twee grote verhuiswagens, twee open opleggers en een vaste wagen met hydraulische kraan. Met de aanschaf van een verhuislift die binnen luttele minuten opgebouwd kan worden tot een hoogte van 15 meter zijn verhuisproblemen verleden tijd geworden. Dat er vakkundig gewerkt dient te worden, juist door een erkend verhuisbedrijf, is een eerste vereiste vinden de Kattenbergs. “Je bent bezig met de spullen van een ander en de mensen vertrouwen dat je hier zuinig mee omgaat. Dat vertrouwen mag zeker niet beschaamd worden.” Wat komt er zoal kijken bij een verhuizing? “Om te beginnen het inpakken.” Vertelt Gert. “Men kan dit zelf doen, maar ook door ons laten verzorgen. Hiervoor zijn speciale opvouwbare dozen. Speciale hulpmiddelen zijn er voor het vervoer van vleugels en piano’s. Ook het demonteren en monteren van kasten en bedden kan door het verhuisbedrijf gedaan worden.”

Huisvesting op maat!

Historie

In september 1992 werd het nieuwe bedrijfspand van Kattenberg Verhuizingen aan de Marconiweg 5 officieel in gebruik genomen. De openingshandeling werd verricht door de heer H. Kattenberg, die zelf ruim 30 jaar aan het roer stond van het familiebedrijf. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan een verhuisbedrijf, Kattenberg kenmerkt zich als logistieke dienstverlener en daar past een multifunctionele huisvesting bij. Naast de hoofdactiviteit van verhuizingen voor bedrijven en particulieren, zowel nationaal als internationaal, verzorgt men het transport van kwetsbare goederen zoals meubelen en keukens. Ook is men expert op het gebied van transporten met een auto met laadkraan. Hiermee vervoert men ondermeer bouwmaterialen en machines. De nieuwe locatie biedt vele voordelen. Was Kattenberg Verhuizingen voorheen gevestigd in de bebouwde kom, thans is men goed bereikbaar op een bedrijventerrein. Boven de multifunctionele hal, geschikt voor inboedelopslag en distributiecentrum, bevinden zich twee kantoorruimtes en een ruime kantine.

Mondial Mover!

Historie

Kattenberg Verhuizingen is deel gaan nemen in Mondial Movers B.V., het landelijke netwerk van Erkende Verhuisbedrijven. Kattenberg sluit zich hierbij aan om landelijke dekking voor grote projecten te garanderen. Hierdoor kunnen grote aanbestedingen gezamelijk uitgevoerd worden. Kattenberg is een reeds lang gevestigd familiebedrijf met een goede reputatie en een grote ervaring met zowel kantoor- en projectverhuizingen als met het verhuizen van particulieren. Door deelneming in Mondial Movers vergroot het bedrijf haar mogelijkheden door het gebruik kunnen maken van kennis en vaardigheden van andere deelnemers, het kunnen uitwisselen van medewerkers en het gezamelijk verzorgen van opleidingen. De vertrouwde oranje groene kleurensamenstelling op de verhuiswagens maakt plaats voor Mondial blauw. Daarnaast breiden de mogelijkheden van Kattenberg zich door opleidingen steeds verder uit. Handymanservice, Art-handler en het schoon opleveren van uw woning behoren inmiddels tot de dienstverlening.

Vraag een informatiepakket aan
Meer informatie

De verplichte velden in het rood zijn niet (juist) ingevuld.

Stuur mij de Verhuis Informatie Gids toe.