Nieuws

Bedrijf starten in Oostenrijk - 3 dingen die je moet weten
Bedrijf starten in Oostenrijk: 3 dingen die je moet weten

Wil jij een bedrijf starten in Oostenrijk? Wij vertellen je graag waar je op moet letten en hebben de drie belangrijkste zaken op een rij gezet!

04 mei 23 Lees meer
Politiek Italië in een notendop
Politiek van Italië in een notendop

Je gaat verhuizen naar Italië. Weten wat er op het gebied van politiek speelt en hoe het politieke systeem in elkaar steekt? Wij hebben de Italiaanse politiek voor je uitgelegd in een notendop.

13 apr 23 Lees meer
De mooiste steden van Oostenrijk
De mooiste steden van Oostenrijk!

Droom je van een woning in Oostenrijk? Misschien zijn er al verhuisplannen! Of ga je graag naar Oostenrijk op vakantie? Wij hebben alvast de allermooiste steden en dorpjes op een rij gezet. Deze plaatsen wil je zeker gezien hebben!

05 jul 22 Lees meer
Bezienswaardigheden in Italië voor familie en vrienden
Bezienswaardigheden in Italië voor familie en vrienden

Familie en vrienden komen kijken bij het nieuwe stulpje in Italië. Je bent daarom opzoek naar de leukste bezienswaardigheden in Italië. Wij hebben alvast de mooiste hoogtepunten voor je op een rijtje gezet.

28 jun 22 Lees meer
Oostenrijkse muziek die je moet kennen wanneer je naar Oostenrijk verhuist
Oostenrijkse muziek die je moet kennen wanneer je naar Oostenrijk verhuist

Als aanstaande Oostenrijker moeten er een aantal voorbereidingen getroffen worden. Hierbij mag de culturele voorbereiding natuurlijk niet ontbreken. Zo wil je vast de Oostenrijkse muziek leren kennen. Meezingen is straks voor jou een makkie. Om je een beetje wegwijs te maken hebben wij uitgezocht welke muziek je moet kennen als je naar Oostenrijk verhuist!

05 mei 22 Lees meer
Quiz Italië - Test je kennis over Italië!
Quiz Italië: Test je kennis over Italië!

Ga je binnenkort verhuizen naar Italië? Wellicht is het dan goed om te peilen hoe het met je kennis van dit schitterende land gaat. Wat weet je over de Italiaanse cultuur en de heerlijke keuken? En van het land en de Italiaanse taal? Als alle vragen goed beantwoord zijn weet je zeker dat je klaar bent om te verhuizen! 

26 apr 22 Lees meer
Hoe wordt je tourguide in Italie voor familie?
Nederlandse gewoontes in Italië die je beter kunt verbergen

De kringverjaardag en klagen over het weer. Je herkent het wel. Typisch Nederlands. Net als het sturen van een tikkie na een etentje. We splitsen natuurlijk wel de rekening. Het zijn rare gewoontes die voor ons Nederlanders heel normaal zijn geworden. Maar dit wil niet zeggen dat deze in het buitenland net zo worden gewaardeerd. In Italië zijn er namelijk andere gewoontes heel gebruikelijk. In dit artikel lees je welke gewoontes je in Italië beter kunt verbergen.

05 apr 22 Lees meer
De_mooiste_autoroutes_naar_Oostenrijk
De mooiste autoroutes naar Oostenrijk

Schitterende uitzichten, scherpe bochten en de hoogteverschillen. Oostenrijk heeft het allemaal. Een goede manier om dit mooie land te ontdekken is met de auto. En waarom zou je via de snelweg reizen, als het ook via een bergpas kan? Zeker als je vaak op en neer rijdt naar dit prachtige land. Wij hebben een aantal bergpassen en prachtige autoroutes voor je op een rijtje gezet. 

31 mrt 22 Lees meer
Bouwtekening
De nieuwbouw van fase twee De Kolk

Na ruim 25 jaar is het tijd voor de volgende stap. Mondial Kattenberg Verhuizingen gaat verhuizen! Door de groei van de afgelopen jaren zijn de huidige locaties niet meer toereikend. We gaan daarom over naar een nieuwe locatie op bedrijventerrein De Kolk. Lees hier alles over de ontwikkelingen!

21 mrt 22 Lees meer
Verhuizing-Oostenrijk
De bekendste atleten uit Oostenrijk op een rij

Verhuizen naar Oostenrijk? Dan wil je natuurlijk alles van het land weten. Bijvoorbeeld wie de bekende atleten en sporters zijn. Maar ook welke historische beroemdheden hier geboren en getogen zijn. Wij hebben het voor je uitgezocht!

07 mrt 22 Lees meer
Verhuizing Italië
De meest dure en meest goedkope huizen in Italië

Altijd al in Italië willen wonen? Waar vind je dan jouw droomwoning? Waar zijn de huizen heel duur en waar goedkoop? Het hangt natuurlijk allemaal af van jouw wensen. Gaat het om een vakantiewoning of wil je misschien wel permanent in Italië gaan wonen? Een schitterende landelijke omgeving of in een grote bruisende stad? Een appartement of een groot landhuis? Dit heeft logischerwijze allemaal invloed op de huizenprijzen in Italië.

04 mrt 22 Lees meer
Huis kopen in italie
Een huis kopen in Italië: wat zijn de regels en waar moet ik op letten?

De knoop is doorgehakt. De zoektocht gaat beginnen: een huis kopen in Italië. Hier komt veel bij kijken en het vraagt enige voorbereiding. Wij zetten daarom graag alles voor je op een rijtje.

01 mrt 22 Lees meer
Sneeuwval Oostenrijk
Extreme sneeuwval en veilig wonen in Oostenrijk: hoe bereid je jezelf en je huis hier op voor?

Ben jij de trotse bezitter van een huis in Oostenrijkse Alpen? Dan is het verstandig om jezelf en je huis winterklaar te maken. Naast dat de temperatuur flink onder het vriespunt kan dalen, kan er behoorlijk wat sneeuw vallen in het Alpenland. Dit kan soms tot gevaarlijke situaties leiden.

06 jan 22 Lees meer
leonardo-da-vinci
Deze bekende Italianen (BI’ers) moet je kennen wanneer je naar Italië verhuist

Ga je verhuizen naar Italië? Dan wil je natuurlijk wel weten welke bekende Italianen je kan spotten in ‘het wild’. Natuurlijk ken je als echte Italië-liefhebber een hele rits aan wereldberoemde Italianen. Want wie heeft er nou niet gehoord van Eros Ramazotti, Silvio Berlusconi of Laura Pausini. Om van allerlei bekende Italiaanse voetballers als Totti, Pirlo en Mancini maar te zwijgen. Of van Italiaanse acteurs zoals Marcello Mastroianni, Sophia Loren, Gini Lollobrigida, Roberto Benigni of Monica Belluci? En wat dacht je van de schrijvers zoals Paolo Giordano, Roberto Saviano en Melania Mazzucco. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer bekende BI’ers die voor ons nog onbekend zijn, maar in eigen land wereldberoemd zijn.  

06 jan 22 Lees meer
Italie
6 dingen waarvan je wilde dat je ze geweten had voor dat je naar Italië ging verhuizen

Emigreren naar het dolce vita in Italië, wie wil dat nou niet! Het is een droom die veel mensen hebben. Maar voordat je van een heerlijk leventje in Italië kunt genieten valt er een heleboel te regelen. Een van de belangrijkste zaken als je gaat verhuizen naar Italië is een goede voorbereiding. Daarom hebben we voor voor jou een handige checklist met dingen die je moet weten voordat je naar Italië verhuist.

06 jan 22 Lees meer
DH18 WV
"Een man een man, een woord een woord"

In het vakblad “Verhuizen” wordt bij de rubriek “Medewerker in Beeld” een interview geplaatst met een medewerker van een Erkende Verhuizer. September 2021 is het woord aan Wim Verdouw, sinds mei 1984 werkzaam bij Mondial Kattenberg Verhuizingen. Op onze site plaatsen we het complete interview.

“Bourgondische sporter Wim Verdouw van Mondial Kattenberg Verhuizingen staat voor eerlijkheid, rechtvaardigheid en betrouwbaarheid. Hij zet zich september 2021 voor de vierde keer in te zetten voor Duchenne Heroes. Wim gaat geen uitdaging uit de weg, zit vol ambities en geeft zich met passie om het verhuisbedrijf op een steeds hoger niveau te brengen.”

 

 

21 sep 21 Lees meer
Vinamont 04
"De verhuizing ging snel en vakkundig"

Wij mochten de familie Vinamont verhuizen naar Zeewolde en ontvingen van hen een mooie recensie:

“Wat een spannende dag was het voor ons en wat een geweldig team heeft er voor ons klaargestaan. Niks was te veel, ze waren super vriendelijk en hebben kei hard gewerkt, petje af!!
De verhuizing ging snel en vakkundig. Dankjewel!!”

16 aug 21 Lees meer
kattenberg-verhuizingen-verhuiswagen
“We gingen (al) weer verhuizen…”

Eén van onze klanten mochten wij na acht jaar opnieuw helpen met verhuizen.

“Niks was de mannen te veel. En wij zijn net als toen weer tevreden!

En zie hier de staatsiefoto van de mannen van Kattenberg op 2 juli 2021.

Een groet,

fam. Geleick”

27 jul 21 Lees meer
20210715_094226_2
Henk Kattenberg overhandigt een taart aan jubilaris Iwan Veenkamp

15 juli 1996 kwam Iwan in dienst als verhuizer en administratief medewerker en dat is in 2021 alweer 25 jaar geleden!
En daarmee is Kattenberg Verhuizingen opnieuw een jubilaris rijker: ervaring, kennis en daarmee vertrouwen zijn de basis waar onze klanten op kunnen rekenen.
Directeur Henk Kattenberg overhandigde jubilaris Iwan een overheerlijk taart met logo. We hopen we komend najaar weer het jaarlijkse personeelsfeest kunnen organiseren waar de jubilarissen in het zonnetje worden gezet.

15 jul 21 Lees meer
IMG_4148
Verhuisbericht uit Frankrijk

We hebben kostelijk gelachen om de humor van Rick en Jeffrey, genoten van de enorme professionaliteit en uitstraling van Bart en even zo van de stille kracht van Menno. Wij hebben het echt super gehad. Het klinkt misschien meer als een vakantie dan als een verhuizing, maar het was ook gewoon een goede en prettige samenwerking. De bedachte oplossing met een kleinere wagen werkte super op de berg.  Het was ook zeker nodig, want anders was het wellicht niet gelukt.

Tevens willen wij ook de klantendienst bedanken voor het fijne contact en de zorgvuldigheid in het coördineren van onze aanhoudende vragen en overleg. Wij hebben het als heel prettig en fijn ervaren.

16 apr 21 Lees meer
Kattenberg Verhuizingen - Inboedelopslag
Wat er gebeurt zodra de verhuiswagen vertrekt

Heb je je ooit afgevraagd wat er precies gebeurt met de opslagcontainer zodra de verhuisploeg vertrokken is met alle inboedel? Wachten hoeft niet meer, want het antwoord vind je hier! Alle opslagcontainers van Mondial Kattenberg Verhuizingen worden opgeslagen in onze opslagloods. Daar plukt een grote bovenloopkraan de containers zo van de vrachtwagen en parkeert ze op een slimme plek ergens tussen een kleine 400 andere.

04 mrt 21 Lees meer
MKV steunt Stichting Present als kerstdoel
Mondial Kattenberg Verhuizingen steunt Stichting Present

Ieder jaar steunen we bij Mondial Kattenberg Verhuizingen een goed doel voor onze Eindejaarskaart. Dit jaar gaat de cheque naar Stichting Present uit Nunspeet. Marit Hofman kwam op donderdag 17 december 2020 – op veilige afstand – de cheque in ontvangst nemen.

18 dec 20 Lees meer
Zonnepanelen
Een dak vol panelen

Hoeveel zonnepanelen passen er op een dak van 2.300m2? Genoeg! In totaal heeft Hellebrekers uit Nunspeet 672 exemplaren op het dak weten te passen. Onder een hoek van 10º vangen de panelen zoveel mogelijk zonlicht en leveren ze het meeste op. Én blijven ze schoon, Samen wekken al die panelen zo’n 252.000 Wp op. Dat is evenveel als 70 huishoudens met een gemiddeld verbruik van 3.000 Kwh.

07 dec 20 Lees meer
Mondial Kattenberg Verhuizingen klaar voor groene stroom - Dak vol panelen 01
Mondial Kattenberg Verhuizingen verduurzaamt met 100%

Hoeveel zonnepanelen passen er op een dak van 2.300m2? Genoeg!

De afgelopen werkte Hellebrekers aan een complete installatie op het dak van onze opslagloods aan de Oosteinderweg in Nunspeet. Zo’n verzameling van dik 670 panelen weegt haast 23.400kg. Kunnen we haast net zo goed twee vrachtwagens op het dak parkeren, want die wegen net zo veel!

07 dec 20 Lees meer
Duchenne Hero Wim trapt Duchenne de wereld uit 01
Duchenne Hero Wim trapt Duchenne de wereld uit

Al sinds 2013 zet onze collega Wim zich in voor Duchenne Heroes. Dat is een goed doel wat zich inzet voor de ziekte Duchenne spierdystrofie. Met de mountainbiketocht van Duchenne Heroes probeert Wim met zijn team “Stella voor jou!” geld in te zamelen voor de zoektocht naar een medicijn tegen deze ziekte, door zeven dagen lang elke dag 100 km te fietsen door de Ardennen en de Limburgse heuvels.Dit jaar gaat het helaas niet door, maar tóch willen we Wim even in het zonnetje zetten.

08 jul 20 Lees meer
Verhuizen met Corona MKV
Gaat mijn verhuizing wel of niet door tijdens Corona?

Het jaar 2020 is een gekke tijd. Heel Nederland krijgt vanuit de overheid en vanuit verschillende media te horen dat het Coronavirus snel om zich heen grijpt. Iedereen die dat kan, moet thuis aan het werk. Maar hoe zit dat als je een verhuizing hebt gepland? De verhuizingen gaan gewoon door, maar wel onder de voorwaarde van goede gezondheid en met een aantal aanvullende maatregelen. Zowel bij de verhuizers als bij onze klanten.

19 mrt 20 Lees meer
Feest bij Kattenberg Verhuizingen - Jubileum 2019 01
Feest bij Kattenberg Verhuizingen!

Afgelopen zaterdag vierden we feest! Tijdens het jaarlijkse personeelsfeest stonden we even stil bij de jubilea van drie van onze collega’s. We vierden dat Hettie al 25 jaar (!) ons team versterkt, maar ook dat Mike en Peter allebei al 12,5 jaar bij Kattenberg aan het werk zijn. Een hele prestatie, die werd bekroond met een oorkonde, een speld en een mooie bos bloemen!

02 nov 19 Lees meer
Bij Koninklijke beschikking Hoflevering MKV
Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier

Kattenberg Verhuizingen draagt sinds haar honderdjarig bestaan in 2004 het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Wat is het eigenlijk en wat heeft ‘Hofleverancier’ voor betekenis? Wij krijgen er regelmatig vragen over en vandaar dat wij er graag meer over vertellen in onze blog.

13 sep 19 Lees meer
20190909 Levering Bovenloopkraan 01
De nieuwe bovenloopkraan: hij is er!

Vrijdag 6 september 2019 kwam de grote ster op industrieterrein De Kolk aan in de nieuwe opslaghal van Kattenberg. De kraan, die straks alle containers op de juiste plek zet, werd afgeleverd. De komende tijd wordt nog gewerkt aan het installeren van de kraan.

09 sep 19 Lees meer
1
Stappenplan voor kwaliteitsgarantie

Als u een verhuisbedrijf inschakelt, wilt u wel een zekere kwaliteitsgarantie. Enerzijds om uw kostbare eigendommen te beschermen tegen eventuele schades en anderzijds is het ook fijn te weten dat uw privéspullen in vertrouwde handen zijn. Daarom is het verstandig u vooraf te verdiepen in een verhuisbedrijf met kwaliteitsgarantie. En op welke manier weet u of een verhuisbedrijf garant staat voor kwaliteit? Wij hebben voor u een 3-stappenplan opgesteld ten aanzien van kwaliteitsgarantie.

05 jun 19 Lees meer
Mondial Jaarvergadering in Nunspeet mei 2019
Mondial Jaarvergadering in Nunspeet

Van 9 t/m 11 mei 2019 vormde Nunspeet het decor voor de twintigste Mondial Jaarvergadering. We waren trots om gastheer te mogen zijn van deze groep verhuizers. De reden dat een aandeelhouder als gastheer de vergadering mag organiseren, heeft te maken met Mondials Beste Verhuisbedrijf van het jaar. Die winnaar mag twee jaar na het winnen als gastheer de collega’s ontvangen. Omdat Mondial Kattenberg Verhuizingen in 2017 deze Award won, waren wij gastheer.

13 mei 19 Lees meer
Koninklijk vervoer op Koningsdag 2019-03
Koninklijk vervoer op Koningsdag

Traditiegetrouw is Kattenberg Verhuizingen op Koningsdag met een aantal versierde vrachtauto’s onderdeel van de optocht naar de aubade. De kleuters van de basisschoolgroepen 1 tot en met 3 maken op de versierde wagens een rondje door Nunspeet, alvorens zij arriveren op het marktplein voor de officiële aubade.

01 mei 19 Lees meer
Nunspeetse Keiler 2013
Kattenberg Keiler Team 2013 in de wedstrijdklasse

Ook in 2013 doet het Kattenberg Keiler Team mee aan de strijd om de Nunspeetse Keiler. Een sportief evenement waarin je als bedrijf laat zien dat je met twee dingen betrokken bent. Dat zijn leefstijl, het belang van sportief en gezond leven. Maar ook Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, waarbij de opbrengst ten gunste komt van een goed doel.

01 jun 13 Lees meer