Belang van opleiden

17 oktober 2014

Projectverhuizer

De afgelopen weken hebben weer vijf verhuizers de opleiding “Projectverhuizer” gevolgd. Opleiden van medewerkers is heel belangrijk om de kwaliteit als Erkende Verhuizer hoog te houden en je als professioneel bedrijf in de markt te zetten. Opleiden dient onderdeel van het bedrijf te zijn.

Voor het keurmerk Erkende Verhuizers is een opleidingsprogramma voor verhuizers vereist en daarnaast hebben we in het kader van het Mondial samenwerkingsverband afgesproken dat alle Mondial verhuizers het veiligheidscertificaat VCA hebben, de opleiding Handyman volgen en beschikken over een VOG (Verklaring omtrent het Gedrag). We proberen zoveel mogelijk aan opleidingen te doen. Zo heeft ruim een jaar geleden nagenoeg iedereen de module Fysieke Belasting van een dag van Verhuiscollege gevolgd. Ook de directeur heeft deze gevolgd, naast de verhuizers en chauffeurs in het transport van keukens en ander transportwerkzaamheden.

Slimmer werken

De module Fysiek Belasting is een zogenaamde in company opleiding. Later hebben nog enkele medewerkers de training op een andere locatie gevolgd. Vooral ouderen zijn niet opgeleid op het gebied van fysieke belasting of tillen. Iedereen met een zwaar beroep of een beroep met veel lichaamsbeweging moet zich bewust zijn van de juiste manier van tillen. Voor hen is het van belang om bij het tillen van bijvoorbeeld dozen de rug zó te belasten dat deze er zo min mogelijk onder lijdt. Ook kan door een slimme manier van werken bijvoorbeeld onnodig belastend traplopen worden voorkomen. Als je niet één persoon voortdurend laat traplopen, maar een ketting maakt waarbij verhuizers dozen aan elkaar doorgeven, is dat een slimme manier van werken om lichamelijke schade te voorkomen. Natuurlijk is hierdoor de kans ook groter dat ook de goederen die verhuisd moeten worden heel overkomen.