Verhuiswagen van Kattenberg die rijdt in Oostenrijk

De bekendste atleten uit Oostenrijk op een rij

7 maart 2022

Verhuizen naar Oostenrijk? Dan wil je natuurlijk alles van het land weten. Bijvoorbeeld wie de bekende atleten en sporters zijn. Maar ook welke historische beroemdheden hier geboren en getogen zijn. Wij hebben het voor je uitgezocht!

Bekende atleten uit Oostenrijk

De geschiedenis van Oostenrijk kent verschillende bekende atleten. Waarvan een paar olympische titels hebben gewonnen. Wij stellen je graag voor aan een aantal atleten.

Stephanie Graf

Op de Olympische Spelen in Sydney won Stephanie een zilveren medaille voor het lopen van de 800 meter sprint. Tijdens deze sprint verbeterde ze haar persoonlijke record, maar ook het Oostenrijkse record. Naast de 800 meter sprint heeft Stephanie verschillende titels gewonnen met de 400 meter en de 1500 meter sprint.

Herma Bauma

Zeventien keer een nationale titel winnen en Olympisch kampioen worden. Dat deed Herma Bauma met speerwerpen. Ze begon met hoogspringen, verspringen en de sprint. Per toeval kwam ze in aanraking met het speerwerpen. Op zestienjarige leeftijd won ze haar eerste titel.

Alfred Proksch

Alfred Proksch was een Oostenrijkse atleet. Hij stond bekend om het polsstokhoogspringen. Dit deed hij zo goed, dat hij acht keer het Oostenrijkse record heeft verbroken. Alfred deed hiernaast ook nog aan discuswerpen, speerwerpen en kogelstoten.

Welke bekende sporters komen uit Oostenrijk?

Naast atleten kent Oostenrijk ook verschillende bekende sporters. Van voetballers, skiërs tot formule 1 coureurs. Van alle soorten sport kent Oostenrijk wel uitblinkers.

Niklas Köck

Verschillende disciplines op de latten beheersen? Niklas Köck kan het. Hij is een Oostenrijkse skiracer en neemt deel aan verschillende wedstrijden. Dit begon al vroeg. Hij heeft namelijk tweemaal deelgenomen aan een wereldkampioenschap voor junioren. In 2016 deed hij voor het eerst mee aan het kampioenschap voor de wereldbeker. Tot op heden neemt hij nog deel aan verschillende wedstrijden.

Niki Lauda

Wie formule 1 kent, kent Niki Lauda. Hij was één van de belangrijkste formule 1-coureurs van zijn tijd. Hij bepaalde drie wereldtitels. Eén daarvan met een wereldrecord. Het verschil tussen de koplopers was namelijk 0,5 punt. Na zijn carrière als coureur heeft hij bij verschillende teams een adviserende rol gehad. In zijn laatste jaren was dit bij Mercedes.

Maximilian Wöber

Voor sommige van jullie een bekende. Maximilian Wöber heeft namelijk een periode bij Ajax gevoetbald. Hij speelt als centrale verdediger, linksback en middenvelder. In 2019 verliet hij Ajax om te spelen bij Sevilla FC. Naast deze voetbalclubs, debuteerde Maximilian in 2017 bij het Oostenrijkse voetbal team.

Anna Gasser

Anna Gasser is een Oostenrijkse snowboarder. Ze is opgegroeid in Millstatt en begon haar sportcarrière met turnen. Na verloop van tijd kwam ze in aanraking met snowboarden. Dit doet ze inmiddels op Olympisch niveau. Ze heeft verschillende wereldtitels gewonnen en drie Olympische Winterspelen gespeeld.

Historische beroemdheden uit Oostenrijk

Naast deze bekende atleten en sporters kent de geschiedenis van Oostenrijk ook verschillende historische beroemdheden.

Wolgang Amadeus Mozart

Componist, violist, pianist en dirigent. Mozart is tot op heden een van de bekendste componisten ter wereld. Op jonge leeftijd speelde hij onder andere viool en orgel. In zijn volwassen jaren componeerde hij muziekstukken.

Elisabeth Amalie Eugenie in Beieren

Beter bekend als Sisi. Elisabeth was koningin Hongarije en trouwde met de keizer van Oostenrijk. Hierdoor werd zij Keizerin van Oostenrijk. Elisabeth heeft de naam Sisi te danken aan haar familie, daarnaast ondertekende ze haar brieven op deze wijze. Sisi is bekend over de wereld, dankzij de filmtrilogie over haar leven.

Koloman Moser

Koloman was een Oostenrijkse kunstenaar. Hij heeft verschillende studies gedaan. Zo was hij afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten en de Weense School voor toegepaste kunst. Later werd hij hier docent. Tot de kunst die hij maakte behoorde, sieraden, glas in lood, schilderijen en ontwierp hij meubelen. Eén van zijn bekendste werken zijn de gebrandschilderde vensters van de Kirche am Steinhof.

Sigmund Freud

Oftewel Sigismund Schlomo Freud. Sigmund was een zenuwarts uit Oostenrijk. Hij was één van de grondleggers van de psychoanalyse. Hij wordt gezien als een van de meest invloedrijke denkers en psychologen van de 20ste eeuw.

Meer weten over een verhuizing naar Oostenrijk?

Verhuizen naar Oostenrijk en opzoek naar informatie? Mondial Kattenberg Verhuizingen is een bekende speler op het gebied van verhuizingen van en naar Oostenrijk. Geen verhuisplannen, maar vond je dit wel een leuk artikel om te lezen? Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: Extreme sneeuwval en veilig wonen in Oostenrijk.