Verhuiswagen Kattenberg op parkeerplaats Oostenrijk

De mooiste steden van Oostenrijk!

5 juli 2022

Droom je van een woning in Oostenrijk? Misschien zijn er zelfs al verhuisplannen! Wellicht is er geen verhuizing aan de orde, maar wil je graag naar Oostenrijk op vakantie. In deze gevallen wil je vast en zeker alvast kennis maken met het land. Wij hebben daarom de allermooiste steden en dorpjes op een rij gezet. Van Wenen tot Rattenberg. Deze plaatsen wil je zeker gezien hebben! 

De mooiste steden van Oostenrijk

Wenen

In het noordoosten van het land, aan de rivier de Donau, ligt de hoofdstad van Oostenrijk: Wenen. Deze stad staat beter bekend als de cultuurstad van Oostenrijk. Mozart en Beethoven hebben veel tijd in deze stad doorgebracht. Tot op de dag van vandaag staat muziek daarom centraal. Je vindt in Wenen veel concertzalen en theaters. Ook voor andere kunst is dit de ideale stad. In verschillende musea zijn Oostenrijkse kunstwerken te aanschouwen. Daarnaast is het maken van een wandeling door de stad net zo interessant! De schitterende architectuur van vroeger is goed bewaard gebleven. Evenals de dierentuin van Wenen. Dit is namelijk de oudste dierentuin van de hele wereld! In Tiergarten Schönbrunn zie je nog veel invloeden terug van de oude keizerlijke tuinen.

Klagenfurt

Klagenfurt is een stad gelegen in het zuiden van Oostenrijk, aan een groot alpenmeer. Om precies te zijn ligt de stad naast het allergrootste alpenmeer van Europa. Daarnaast mag het zich ook nog het warmste meer noemen. Voor de liefhebbers van zon en watersport is dit de ideale plek. De stad beschikt over één van de oudste stadcentra van Oostenrijk. De historische invloeden zijn nog dagelijks te zien. Denk bijvoorbeeld aan de pittoreske binnenhofjes. In de stad zijn veel musea te vinden. Een voorbeeld hiervan is het museum voor moderne kunst. Naast het aanschouwen van de prachtige kunst, valt er veel meer te beleven, zoals watersporten, wandelen en fietsen. Maar je kan ook culinair genieten in de verschillende restaurantjes in de binnenstad.

Innsbruck

In het zuidwesten van Oostenrijk, midden in de Alpen, ligt Innsbruck. De stad is omringt door een schitterende natuur en hoge bergen. Voor velen is dit dan ook een aantrekkelijke plek om te verblijven. Er valt genoeg te beleven. Met name voor de liefhebbers van sport. Innsbruck heeft meerdere malen de Olympische Winterspelen georganiseerd. Hierdoor hebben veel inwoners en gasten de verschillende wintersporten ontdekt. Naast het winterseizoen, valt er in de zomer ook genoeg te ondernemen. De stad biedt verschillende mooie wandelroutes. Ook met de fiets is de stad en de regio goed te verkennen. Maar dit is niet alles. In Innsbruck is veel internationale architectuur te bewonderen. Dit trekt dan ook veel bezoekers aan. Het historische centrum laat de geschiedenis leven. Zo zijn veel huizen en gebouwen nog pastel gekleurd.

Salzburg

De schitterende stad Salzburg ligt tegen de grens van Duitsland aan. Liefhebbers van Mozart zullen zijn geboortestad vast herkennen. Het geboortehuis van Mozart wordt dan ook veel bezocht door bezoekers van de stad. De schitterende omgeving en de prachtige stad trekken dan ook veel gasten aan. De stad is zelfs opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De grote kastelen en burchten dragen hier natuurlijk ook een steentje aan bij. Naast het bewonderen hiervan, is er genoeg te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan winkelen in deze gezellige stad of het bijwonen van een operavoorstelling.

De leukste Oostenrijkse dorpjes

Rattenberg

Laten wij klein beginnen. Het kleinste stadje van Oostenrijk. Gelegen in Tirol, in de buurt van Zillertal, ligt het dorpje Rattenberg. Met ongeveer 450 inwoners is dit een heel pittoresk dorpje. Veel mensen vinden dit een charmante bestemming. Er is genoeg te doen door het aantal toeristen die jaarlijks naar deze omgeving trekken. In het dorpje zelf zijn veel glaswinkeltjes te vinden. Rattenberg staat namelijk bekend als glasstad. Ook kun je genieten van de bijzondere cultuur. Tussen de gekleurde gebouwen vind je namelijk gezellige terrasjes en restaurantjes.

Alpbach

Door strenge wetgeving is Alpbach nooit gegroeid. Evenals Rattenberg, is Alpbach, ook te vinden in de regio van Tirol. Het dorpje ademt de alpensfeer. Voor veel wintersporters is dit dan ook een bekende plaats. Veel gezinnen trekken hier jaarlijks heen. Het is namelijk uitermate geschikt voor kinderen. De pistes zijn voor beginnende skiërs, je kunt sneeuwwandelen en er zijn geen après-ski’s te vinden. Daarnaast is het in de zomerperiode ook een prachtig dorp om te bezoeken. Het dorp wordt vaak genoemd als één van de mooiste dorpen van Europa.

Lofer

Een ander dorp dat ideaal geschikt voor wintersport is Lofer. Gelegen in Salzburger Land. Er zijn verschillende sporten uit te oefenen. Daarnaast is het ideaal geschikt voor gezinnen met kinderen. In de zomer kunnen er ook genoeg activiteiten uitgevoerd worden. De omgeving is schitterend. Ideaal voor een mooie wandeling of fietstocht. Ook zijn er verschillende watersporten te beoefenen. Het dorp is een bezoekje brengen zeker waard.

Hallstatt

Veel toeristen trekken naar het dorpje Hallstatt, in de deelstaat Opper-Oostenrijk. Het dorpje is de inspiratiebron voor een Disneyfilm geweest, namelijk de film Frozen. Veel toeristen willen dit dan ook graag in het echt bekijken. Met deze reden is het dorp goed ingericht op bezoekers. Er is dan ook genoeg te bekijken en te doen. Van winkeltjes tot restaurantjes. Maar ook de oude zoutmijn en het knekelhuis. Dit behoort tot een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van deze regio. Er liggen namelijk honderden schedels beschilderd op elkaar gestapeld. De geschiedenis hiervan leer je zeker kennen als je naar dit schitterende dorpje vertrekt!

Verhuizen naar een mooie stad in Oostenrijk?

Inmiddels al helemaal enthousiast van één van de bovengenoemde steden of dorpen geworden? Wellicht denk je al aan verhuizen naar Oostenrijk. In dat geval ben je bij Mondial Kattenberg Verhuizingen aan het juiste adres. Wekelijks zijn wij in dit schitterende land te vinden. Als Erkende Verhuizer met een jarenlange ervaring weten wij de verhuizing zorgeloos uit te voeren. Ben je nog op zoek naar een verhuisbedrijf voor de verhuizing naar Oostenrijk? Wij helpen u graag! Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.