handige tips

De zakelijke verhuismarkt is aan het veranderen

7 juni 2018

De zakelijke verhuismarkt is aan het veranderen

De zakelijke verhuismarkt is aangetrokken, de economie boomt, de vastgoedmarkt beleeft volop nieuwe reuring en er is weer vertrouwen.Steeds meer bedrijven gaan vanwege groeiende bedrijfsactiviteiten verhuizen. Ook is er een tendens vanuit duurzaamheidsoverwegingen gaande.

Voor Kattenberg Verhuizingen is geen enkele zakelijke verhuizing meer hetzelfde. Projectleider Henk van de Kolk: “Tegenwoordig is het niet meer computers inpakken en van A naar B verhuizen en weer uitpakken. Vaak willen klanten gebruik maken van extra service zoals het af- en aankoppelen. Daarom is het belangrijk dat het bedrijf tijdig van te voren de keuzes op ICT-gebied afstemt en kenbaar maakt. Zo lopen de bedrijfsactiviteiten geen enkel risico en wij kunnen in samenspraak – in het voortraject – de juiste ICT-keuzes inzake de verhuizing maken, ook aangaande het patchen en aansluiten op het netwerk.”

Facilitaire ontwikkelingen

Bedrijfsverhuizingen bestaan niet meer enkel en alleen uit fysieke bewegingen van A naar B. Het omvat tegenwoordig veel meer facilitaire dienstverlening, waarbij een goede voorbereiding essentieel is. Ook het afsluiten van servicecontracten maakt bij zakelijke verhuizen een opmars. Verhuisbedrijven kunnen bedrijven helpen bij facilitaire vraagstukken. Een servicecontract is in feite het leveren van logistieke oplossingen op de tijd en de manier die het beste past bij het bedrijf. Het bedrijf voorkomt zo ongeplande kosten en maximaliseert de bedrijfsactiviteiten van de eigen medewerkers .Ook is het mogelijk met de handymanservice flexibel kleine klussen en/of andere conciërgewerkzaamheden te verrichten.

Duurzaamheid staat voorop

Servicecontracten zijn een mooi voorbeeld van het opbouwen en uitbouwen van duurzame relaties. Ook C02-neutraal en elektrisch verhuizen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze dienstverlening. Tevens merken wij dat bedrijven ook behoefte hebben aan een efficiënte manier van omgaan met facilitaire ruimte, mensen en middelen. Als gecertificeerd verhuisbedrijf bieden wij bedrijven een verantwoorde en bewuste keus aan, bijvoorbeeld met het recyclen van overtollig meubilair of het afvoeren naar een milieustraat.

Serviceverlener 2.0

Ook een verandering en nieuw fenomeen is het op korte termijn verhuizen in de zakelijke verhuiswereld. Het is vaak een logisch aandachtpunt dat bedrijven de pieken in het bedrijf ontlopen en in het weekend of zelfs ’s nachts willen verhuizen. Desalniettemin is het soms beter op een vrijdagmiddag te starten met de voorbereiding. Het is in ieder geval belangrijk tijdig aan te geven welke afdelingen in de lucht moeten blijven en welke afdelingen tijdelijk op non-actief kunnen. Een kwestie van goed plannen. Als een van de grotere Erkend Projectverhuizers kunnen wij daar als geen ander in adviseren.

Toekomstgericht transformatie

Toekomstgerichte verhuisbedrijven transformeren meer en meer naar facilitaire dienstverleners. Naast het verhuizen, is het organiseren en uitvoeren van logistieke en huishoudelijke taken steeds vaker onderdeel van de verhuizing.. Taken als opslag en distributie van goederen, maar ook schoonmaken en onderhoud hoort bij facilitaire dienstverlening. De tendens voor toekomstgerichte verhuisbedrijven is meer en meer opschuiven richting facilitaire dienstverlening om de (zakelijke) klant optimaal van dienst te zijn.