Deze bekende Italianen (BI’ers) moet je kennen wanneer je naar Italië verhuist

6 januari 2022

Ga je verhuizen naar Italië? Dan wil je natuurlijk wel weten welke bekende Italianen je kan spotten in ‘het wild’. Natuurlijk ken je als echte Italië-liefhebber een hele rits aan wereldberoemde Italianen. Want wie heeft er nou niet gehoord van Eros Ramazotti, Silvio Berlusconi of Laura Pausini. Om van allerlei bekende Italiaanse voetballers als Totti, Pirlo en Mancini maar te zwijgen. Of van Italiaanse acteurs zoals Marcello Mastroianni, Sophia Loren, Gini Lollobrigida, Roberto Benigni of Monica Belluci? En wat dacht je van de schrijvers zoals Paolo Giordano, Roberto Saviano en Melania Mazzucco. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer bekende BI’ers die voor ons nog onbekend zijn, maar in eigen land wereldberoemd zijn.

Welke Italianen zijn nu bekend?

Voor ons zijn er heel veel BI’ers onbekend, maar die in Italië heel erg beroemd zijn. Daarom hebben we een greep gedaan uit de vele namen van bekende Italianen vandaag de dag. Zodat jij wanneer je in Italië woont precies weet wie de persoon is als je iemand op tv voorbij ziet komen. Of weet over welke BI’er het gaat als een van de volgende namen in het gesprek valt.

Damiano David

Damiano David is de leadzanger van de rockband Måneskin. Deze Italiaanse rockband uit Rome won in Rotterdam de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival. Damiano werd vooral bekend van de beelden tijdens de finale waarop het leek dat hij coke aan het snuiven was. De zanger verklaarde dat hij niet aan drugs doet en dat hij naar een gebroken glas op de vloer keek. Een vrijwillig afgenomen drugtest was negatief.

Paola Cortellesi

Dit is een bekende Italiaanse comédienne, actrice, zangeres en presentatrice. Zij is bekend geworden door haar persiflages van bekende Italianen en haar komische typetjes. Heeft een aantal theatervoorstellingen op haar naam staan, deed mee aan tv-shows en radioprogramma’s en speelde in meer dan 20 films. Ze ontving in 2011 een David di Donatello voor haar rol in de Italiaanse film Nessuno mi può giudicare.

Checco Zalone

Checco Zalone is de artiestennaam van de bekende Italiaanse komiek, acteur en regisseur Luca Medici. Hij debuteerde op het podium van het Italiaanse tv-programma Zelig. Vanaf 2009 heeft Zalone vier films uitgebracht, waarin op een komische manier maar met een serieuze ondertoon maatschappelijke thema’s worden aangekaart. Zijn films zijn echte kaskrakers te noemen in Italië. Naast filmtalent heeft deze Italiaanse creatieve duizendpoot ook nog eens een gouden keeltje. In 2006 tijdens het WK brak hij door met zijn hit Siamo una squadra fortissimi.

Jovanotti

Italiaanse singer-songwriter, rapper en dj. Sinds zijn bekendheid eind jaren ‘80 begon te groeien, is Jovanotti niet meer weg te denken uit de Italiaanse popscene. Brengt naast zijn politiek en maatschappelijk betrokken liedjes toch nog elk jaar een echte tormentoni uit, die je de hele zomer overal in Italië kunt horen. Zijn bekendste hits zijn L’estate addosso en Estate.

Sabrina Ferilli

Deze Italiaanse actrice en presentatrice won drie Nastri d’Argento, een Golden Globe, drie gouden Ciak en tal van andere onderscheidingen waaronder vier nominaties voor de David di Donatello. Ze maakte in 2013 deel uit van de cast van Sorrentino’s Oscar winnende film La Grande Belleza. Ze is een enorme fan van AS Roma. Zo liep ze, zoals beloofd, in 2001 zo goed als naakt door het stadion nadat Roma in 2001 het kampioenschap won.

Noemi

Deze Italiaanse zangeres is een opvallende verschijning met haar rode haarlokken. Ze is bekend geworden na haar deelname aan X factor in 2009. Ze won de editie weliswaar niet, maar bleek van alle deelnemers wel de succesvolste. Tekende een contract bij het platenlabel Sony Music. Sono solo parole is een van haar bekendste liedjes. Tot 2015 was ze ook coach bij de Italiaanse versie van The Voice.

Carlo Conti 

Deze Italiaanse televisie en radiopresentator wordt vaak in de maling genomen vanwege zijn, zelfs voor Italiaanse begrippen, donkere huidskleur. Begon zijn carrière als radiopresentator en debuteerde in 1985 op tv. Hij presenteerde diverse bekende tv-shows en vijf edities van Miss Italia. Is sinds 2014 presentator en artistiek directeur van het Festival van San Remo.

Bekende Italianen uit de geschiedenis

Naast de hedendaagse bekende Italianen moet je ook deze vijf Italiaanse grootheden uit de geschiedenis kennen, voordat je gaat emigreren naar Italië.

Giacomo Puccini

Puccini is een van de beste operacomponisten aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Hoewel hij als operacomponist vrijwel onmiddellijk op handen werd gedragen door het publiek, heeft hij lang moeten wachten op erkenning van critici. La bohème, gebaseerd op een feuilleton van Henri Murger, is waarschijnlijk een van zijn beste werken ooit.

Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci was een architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver en schilder uit de Florentijnse Republiek, tijdens de Italiaanse renaissance. Naast de wereldberoemde schilderijen ‘Het laatste avondmaal’ en de ‘Mona Lisa’ is Da Vinci beroemd om zijn Codex en manuscripten. Ook bevatten zijn boeken tekeningen van verschillende van nieuwe apparaten die zijn tijd ver vooruit waren, zoals een helikopter, machinegeweren en een onderzeeboot.

Falcone en Borsellino

Paolo Borsellino was een Italiaanse officier van Justitie en onderzoeksrechter die de Italiaanse maffia bestreed op Sicilië. Dit deed hij samen met Giovanni Falcone. Borsellino is door de maffia met een autobom in Palermo vermoord. Giovanni Falcone is kort tevoren eveneens door de maffia vermoord. Samen hebben ze de maffia een zware slag toegebracht in het zogenaamde maxi processo. Dit heeft in 1987 geleid tot straffen van 19 maal levenslang en in totaal 2665 jaar gevangenisstraf voor 360 criminelen.

Cristoforo Colombo

Columbus is de beroemdste ontdekkingsreiziger uit het tijdperk van de grote ontdekkingen. Hij maakte naam door zijn ‘ontdekking’ van Amerika onder de Spaanse vlag in 1492. Columbus dacht na het oversteken Atlantische Oceaan Indië bereikt te hebben, maar was in werkelijkheid gestuit op een Nieuwe Wereld.

Luigi Pirandello

Pirandello was een schrijver van poëzie, theaterstukken en romans. In 1934 ontving hij de Nobelprijs voor Literatuur. Een centraal thema, zo niet het hoofdthema van Pirandello’s werk, is de identiteitscrisis van zijn personages. Ze zijn bewust van de tijd en op zoek naar wie ze zijn. Daarbij hebben de persoonlijkheden dit leidt vaak tot negatieve resultaten.

Verhuizen naar Italië

Nu je kennis hebt gemaakt met deze bekende mensen uit Italië, heb je de eerste stap gezet om een echte Italië kenner te worden. Wil je nog meer leren over Italië? Doe dan snel onze Italië quiz! Ben je nog op zoek naar een verhuisbedrijf die jouw verhuizing tot in de puntjes kan regelen? Mondial Kattenberg Verhuizingen is gespecialiseerd in verhuizingen van en naar Italië.