Duchenne Hero Wim trapt Duchenne de wereld uit 01

Duchenne Hero Wim trapt Duchenne de wereld uit

8 juli 2020

Al sinds 2013 zet onze collega Wim Verdouw zich in voor Duchenne Heroes. Dat is een goed doel wat zich inzet voor de ziekte Duchenne spierdystrofie. Met de mountainbiketocht van Duchenne Heroes probeert Wim met zijn team “Stella voor jou!” geld in te zamelen voor de zoektocht naar een medicijn tegen deze ziekte.

Wim, Duchenne spierdystrofie. Wat is het?

“De ziekte van Duchenne is een bepaalde soort spierdystrofie. Deze ziekte tast alle spieren aan, met als laatste het hart. Spieren die aangetast zijn, kunnen op den duur niet meer worden gebruikt. Dat betekent ook dat mensen bij wie Duchenne spierdystrofie is geconstateerd veel zorg nodig hebben. Doordat spieren uitvallen kunnen patiënten niet meer zelfstandig rechtop zitten, hun armen of benen niet meer bewegen of zichzelf omrollen in bed. Met de fietstocht van Duchenne Heroes proberen we geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte, zodat kinderen en jongvolwassenen met Duchenne een kwalitatief beter leven hebben.”

Wat houdt de tocht van Duchenne Heroes precies in?

“Deze mountainbiketocht is superintensief en zwaar. In zeven dagen tijd fietsen de deelnemers per dag 100 kilometer door de Ardennen en de Limburgse heuvels. Het is de zwaarste rit voor mountainbikers die Nederland kent, en het vraagt een intensieve voorbereiding om het vol te kunnen houden. Nu mag ik graag fietsen en noem ik mountainbiken m’n hobby, maar dit is toch wel pittig! Maar het is voor een goed doel en dus hebben we de knoop doorgehakt. We gaan ervoor!”

Waarom zet je je voor dit doel in?

“Ik heb van dichtbij meegemaakt wat deze ziekte doet. Niet alleen met degene die de ziekte heeft, maar ook met de mensen daaromheen. Dat greep me aan en ik wil graag helpen. Het mooiste van de tocht zijn de supporters langs de kant van de weg. Want daar zijn ook gezinnen bij met kinderen die Duchenne hebben. Dan zie je met je eigen ogen voor wie je het doet en hoe blij mensen zijn dat je hen probeert te helpen. Heel indrukwekkend.”

Maar nu? Gaat het dit jaar door?

“Helaas, het zit er niet in. De bedoeling was om in september 2020 mee te doen aan de 15e editie. Maar de organisatie heeft besloten het voor dit jaar niet door te laten gaan en het op te schuiven naar volgend jaar. Alle ingeschreven deelnemers en het sponsorgeld dat tot nu toe is opgehaald, wordt doorgeschoven naar volgend jaar. Alles met één doel: deze ziekte de wereld uit trappen.”

Om in 2020 toch iets te kunnen doen voor het goede doel, organiseert Duchenne Heroes op 12 september de De Duchenne 40 georganiseerd. Dit ter ere van Bart van Vliet, een man met de ziekte die in september 40 jaar wordt.

Sponsoring bij Mondial Kattenberg Verhuizingen

Wim zet zich in zijn werk én privé in om anderen te helpen en voor hen iets te betekenen. En daar zijn wij als Kattenberg Verhuizingen hartstikke trots op. Want naast dat we het heel goed vinden dat Wim dit doet, vinden we het ook belangrijk om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij en goede doelen te helpen.

Zo steunen we elk jaar een goed doel in de vorm van sponsoring. Afgelopen winter was dat Kim, met haar schaatsuitdaging van Skate4AIR. Samen met de andere verhuisbedrijven met wie we samenwerken onder de vleugels van Mondial Movers, hebben we daar dit jaar het Keurmerk Sociaal Ondernemen ontvangen. Dat keurmerk geeft aan dat we de actief meewerken aan het behalen van verschillende doelen van de Verenigde Naties, zoals goede gezondheid en welzijn, eerlijk werk en economische groei, maar ook het verminderen van ongelijkheid.

 

Dit artikel verscheen in een andere vorm in de magazine van Mondial Movers.

Duchenne Hero Wim trapt Duchenne de wereld uit 01 Duchenne Hero Wim trapt Duchenne de wereld uit 01