Een prachtig einde van het jaar dankzij Kattenberg Verhuizingen!

19 januari 2017

Een prachtig einde van het jaar!

Het jaar 2016 was in veel opzichten al een succesvoljaar voor de stichting AirForYou. Het kreeg eind december extra glans door een verassing die Kattenberg Verhuizigen voor hen in petto had. Het bestuur van de stichting werd benaderd voor een eindejaarstraditie van de verhuizer.

Sinds enkele jaren schenkt Kattenberg Verhuizingen een bedrag aan het goede doel naar aanleiding van het aantal eindejaarskaarten dat ze versturen. Dit jaar kozen ze voor AirForYou, geen onbekende aangezien de verhuizers al enkele jaren met een team lopers meedoen doen aan de door AirForYou georganiseerde VeluweMeerRun. “Onze maatschappelijke betrokkenheid loopt dwars door onze organisatie”, aldus algemeen directeur Gert Kattenberg. “En dat is precies waarom we een initiatief als deze graag ondersteunen.”

Vorige week was het zo ver en mocht AirForYou de cheque van € 500,00 in ontvangst nemen.

Over de stichting

De stichting AirForYou maakt zich sterk voor mensen met Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) en heeft als hoofddoel:

  • Het financieel ondersteunen van medisch onderzoek in Nederland van CF waar de kinderen in Nunspeet en omstreken van kunnen profiteren.

Concreet houdt dit in dat zij het onderzoeksprogramma HIT CF van de Nationale Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) financieel ondersteunen.
Daarnaast vindt AirForYou het ontzettend belangrijk dat kinderen gaan begrijpen dat het ziek zijn van leeftijdsgenootjes met CF een enorme impact heeft op hun leven.

Uitleg en resultaten HIT CF
De NCFS heeft samen met wetenschappers en artsen uit Utrecht, Rotterdam en Den Haag in 2012 het onderzoeksprogramma HIT CF opgezet, waarvoor ongeveer 4,2 miljoen euro is geworven. HIT CF is een onderzoeksprogramma met als doel individuele therapie op maat met nieuwe medicijnen voor het grootste deel van de kinderen én volwassenen met Cystic Fibrosis te realiseren.

Meer dan 300 CF-patiënten en ongeveer 50 onderzoekers, artsen en onderzoeksverpleegkundigen zijn bij het onderzoeksprogramma betrokken. HIT CF heeft nu al meer dan 50 wetenschappelijke publicaties opgeleverd en een aantal prestigieuze prijzen gewonnen voor baanbrekend onderzoek. 8 van de 16 deelprojecten zijn inmiddels afgerond, de overige eindigen in 2017.

Resultaten deelprojecten HIT CF:
A: Voorkómen van luchtweginfecties
B: Voorspellen van de effecten van de behandeling bij individuele patiënten
C: Nieuwe geneesmiddelen die de oorzaak van CF aanpakken
D: Combinatie van nieuwe therapieën op maat

Fundraising AirForYou
Sinds 2012 organiseert de stichting jaarlijks de VeluweMeerRun, een hardloopwedstrijd voor jong en oud langs het Veluwemeer.

Het dagelijks bestuur bestaat uit Niels van ’t Hul en Sabina Frens en zij voelen zich gesterkt met een grote groep betrokken vrijwilligers die bij de diverse evenementen altijd weer bereid zijn te helpen.

Jaarlijks vinden er op diverse scholen in de omstreken inzamelacties plaats, worden op diverse plekken CF-aapjes (knuffels) verkocht en dragen verenigingen zoals de voetbalclub VV Vierhouten de stichting een heel warm hart toe.

In 2016 is een eerste succesvolle editie van de CF Golfdag georganiseerd waar later dit jaar een opvolging aan wordt gegeven.

De stichting ontvangt ook spontane (anonieme) donaties van privé personen en relaties uit het bedrijfsleven. Op www.airforyou.nl kunt u meer lezen of zelf een donatie doen.