Verhuizen met Corona MKV

Gaat mijn verhuizing wel of niet door tijdens Corona?

19 maart 2020

Het jaar 2020 is een gekke tijd. Heel Nederland krijgt vanuit de overheid en vanuit verschillende media te horen dat het Coronavirus snel om zich heen grijpt. Iedereen die dat kan, moet thuis aan het werk. Maar hoe zit dat als je een verhuizing hebt gepland? Tot nader order gaat de verhuizing door, maar wel onder de voorwaarde van goede gezondheid en met een aantal aanvullende maatregelen. Zowel bij de verhuizers als bij onze klanten. Kan de verhuizing toch niet doorgaan? Dan spreken we gewoon een nieuwe datum af.

Verhuizen met goede gezondheid

Heb je een verhuizing geregeld bij Kattenberg Verhuizingen in deze tijd? Dan gaan we de verhuizing gewoon netjes voor je doen. Dit gebeurt wel onder de voorwaarde van goede gezondheid. Dat geldt voor onze verhuizers, maar dat geldt ook voor onze klanten. Binnen ons bedrijf volgen we de regels van het RIVM op: heeft iemand verkoudheidsklachten, keelpijn, koorts of moet hij hoesten? Dan sturen we onze collega naar huis om uit te zieken en zich te laten testen. Van onze klanten verwachten we ook dat zij het aangeven wanneer zij vanwege ziekte niet in staat zijn om de verhuizing op de afgesproken datum te laten plaatsvinden. We gaan dan samen op zoek naar een nieuwe datum om de verhuizing alsnog te doen.

Aanvullende maatregelen voor de verhuizing

We gaan de verhuizing voor je uitvoeren, zoals je dat van ons mag verwachten. Maar het gebeurt wel een beetje anders dan normaal. We spreken het volgende met elkaar af:

Geen handen schudden

Onze verhuizers gaan met veel zorg en aandacht om met jouw persoonlijke spullen. Dan is het voor jou ook fijn om te weten wie de verhuizers zijn en hoe je hen kunt aanspreken. Zij zullen zich aan het begin van de verhuizing voorstellen, maar schudden je daarbij niet de hand. Dat doen ze niet uit onbeleefdheid!

Regelmatig handen wassen

Verhuizen is hard werken en je krijgt er vieze handen van. De richtlijnen van het RIVM schrijven voor om regelmatig de handen te wassen. Daarom vragen we klanten de verhuizers de mogelijkheid te bieden hun handen te wassen. Heb je de handzeep al ingepakt? Dan hebben zij zelf ook een flaconnetje zeep bij zich. Het is fijn als je daarin met ons meedenkt.

Hulp is fijn, maar nu even niet

Alle verhuizers bij Kattenberg Verhuizingen hebben een opleiding gehad en weten daarom precies wat ze doen. De verhuisploegen zijn ook op elkaar ingespeeld en weten wat ze van elkaar kunnen verwachten. Als je hen wil helpen dan is dat heel vriendelijk, maar dat hebben we op het moment liever niet. We willen voorkomen dat je per ongeluk tegen elkaar op botst. Je kunt hen helpen door vanaf gepaste afstand instructies te geven over welke meubels waar moeten staan.

Taxatiebezoek voor vrijblijvende offerte

Heb je nog geen verhuizing gepland, maar ga je binnenkort wel verhuizen? Dan kan je nog steeds een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. We nemen na de aanvraag telefonisch contact met je op om een afspraak te maken en komen dan langs. Hiervoor gelden dezelfde maatregelen als bij de verhuizing: de verhuisadviseur schudt je geen hand, houdt gepaste afstand en wast graag zijn handen.

Verhuizingen naar het buitenland

Voor een aantal landen in Europa geldt een negatief reisadvies vanwege de Corona-uitbraak. In sommige gevallen worden verhuizingen gezien als een noodzakelijk verkeer; in dat geval besluiten we samen met de klant of de verhuizing door moet gaan. In andere gevallen zijn verhuisbewegingen van buitenaf in deze tijd niet toegestaan. Je kunt het beste contact opnemen met de ambassade om te vragen wat de regels zijn.

Hetzelfde werk met minder mensen

We proberen je nog steeds zo goed mogelijk van dienst te zijn. Vanwege de situatie hebben wij ook maatregelen moeten treffen voor onze bezetting op kantoor. Een deel van onze collega’s werkt thuis, waardoor je soms wat langer moet wachten of waardoor je ons soms niet direct te pakken krijgt. We hopen op je begrip en doen natuurlijk ons uiterste best de service te leveren die je van ons mag verwachten én gewend bent.