Gaat u binnenkort verhuizen of verbouwen?

5 september 2016

Deze tips maken het u gemakkelijk!

Staat u aan de vooravond van een nieuw huis of een verbouwing? Dat betekent opruimen, inpakken en spullen van A naar B brengen. Oftewel verhuizen. En verhuizen is meer dan spullen van A naar B brengen. Verhuizen vereist zorgvuldigheid, een goede planning en een uitstekende voorbereiding. Het is belangrijk uzelf daarbij af te vragen wat u zelf gaat doen en wat u uitbesteedt. Heeft u de gelegenheid, inspanning en de juiste benodigdheden in huis? Kortom durft u het zelf aan of schakelt u toch liever dé expert in? Wij hebben voor u enkele tips op een rij gezet om tijd en geld te besparen.

1. Zelf doen of een verhuisbedrijf inschakelen

Met ruim 110 jaar ervaring weten wij als geen ander dat het regelen van een verhuizing niet gemakkelijk is. Het is dus zaak goed na te denken wat er allemaal bij komt kijken. Zo kunt u natuurlijk uw eigen verhuizing regelen. Met behulp van vrienden en kennissen die u willen helpen of u kunt met een aanhanger de goederen heen en weer rijden. Want het inhuren van een Erkend Verhuisbedrijf lijkt een grote uitgave, maar is dat in uw geval ook zo?

2. Vraag een passende offerte aan

Laat u goed informeren en vraag vrijblijvend een passende offerte aan, die geheel is afgestemd op uw wensen en budget. Zeker als u twijfelt over de tijd die u beschikbaar heeft, want haastige spoed is bij een verhuizing zelden goed. Bovendien krijgt u op deze manier een helder en transparant overzicht in de kosten. U komt niet voor verrassingen te staan en bij een Erkende Verhuizer is uw inboedel gegarandeerd in veilige handen. Laat u niet alleen adviseren over het verhuizen, maar ook het zorgvuldig in- en uitpakken, de- en montage werkzaamheden en de opslagmogelijkheden. Zo kunt u de verhuizing regelen op de manier die voor u het prettigst is.

3. Gebruik het juiste verpakkingsmateriaal

Gebruik goede verpakkingsmaterialen voor een optimale bescherming van uw kostbare eigendommen. Het geeft u extra zekerheid dat uw spullen veilig op de bestemming aankomen. Ervaren verhuizers weten hoe om te gaan met zware en breekbare spullen en zorgen voor een strakke, doordachte planning. Het neemt niet alleen uw zorgen weg, maar bespaart u ook de rompslomp van het regelen van vrienden en kennissen. De verhuizers kennen alle ins en outs van het vak en kunnen u op allerlei manieren van dienst zijn. Van het afhalen van de lampen tot het aansluiten van uw wasmachine.

4. Volledige verhuisverzekering + klimaatneutraal verhuizen

Wanneer u de verhuizing laat regelen door een Erkend Verhuisbedrijf is een goede verhuisverzekering gewaarborgd. Uw inboedel is in handen van uitstekend opgeleide en integere vakmensen. Zij behandelen uw spullen met de grootst mogelijk zorg. En bij een Erkende Verhuizer is uw inboedel automatisch verzekerd tot een maximale waarde van 100.000,00 euro. U verhuist middels het Garantiecertificaat ook nog eens bewust klimaatneutraal.

5. Sorteer uw goederen op bruikbaarheid

Verhuist u naar een kleinere woning en kunt u niet uw gehele inboedel meenemen? Laat uw verhuizer ervoor zorgen dat het oude huis naar wens wordt achtergelaten. Tevens is het mogelijk spullen die u niet meeneemt af te voeren naar goede doelen, kringloop of een milieupark. Ook het (tijdelijk) opslaan van inboedels in beveiligde en verwarmde loodsen is uiteraard een optie. Van meubelopslag tot handelsgoederen en van kunst tot piano’s.

6. Bekijk ook onze verhuis checklist

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wij helpen u graag op weg met de verhuis checklist. Met onze handige tips in afdrukformaat heeft u alles helder op een rij. Zorg dat uw verhuizing efficiënt georganiseerd is, daarmee voorkomt u onnodige stress en tijdsverlies.