Zorgeloos verhuizen met Mondial Kattenberg Verhuizingen

Goedkoop is duurkoop: kosten voor een verhuizing

3 maart 2019

Wat kost een verhuizing eigenlijk?

U staat op het punt van woning te wisselen? Vaak is dan de eerste vraag, ‘wat kost een verhuizing eigenlijk?’. En wanneer mensen besluiten de verhuizing uit te besteden, selecteren zij meestal een verhuizer op basis van de prijs. Op zich een logische gedachtegang, want men verwacht dat de dienstverlening hetzelfde is: spullen overzetten van A naar B. En waarom bij de ene verhuizer meer betalen dan bij de andere verhuizer?

Niets is minder waar, want goedkoop is juist op het gebied van verhuizen duurkoop. Laat u daarom vooraf goed informeren. Een studentenverhuisbedrijf is uiteraard goedkoper dan een verhuisbedrijf met gediplomeerde verhuizers. Het is aan u of het de afweging waard is een antieke klok professioneel te laten verhuizen of door studenten tegen een minimumloon. En voor het gemak laten wij eventuele schade aan uw spullen buiten beschouwing.

Bij beunhaasbedrijven is uw inboedel niet verzekerd en is het de vraag of u een vergoeding voor de kapotte spullen krijgt. Ook dient u goed op te letten hoe de offerte is opgesteld. Laat u bijvoorbeeld niet verrassen door meerwerk, wat nog bovenop de factuur komt. Soms komen ook constructies zoals kilometervergoedingen om de hoek kijken, met als doel de goedkope verhuisprijs nog enigszins bij te stellen. De keuze voor een verkeerd verhuisbedrijf heeft dus vergaande gevolgen.

Hoe voorkomt u een ‘horrorverhuizing’?

Maak vooraf goede afspraken en zorg voor een schriftelijke bevestiging. Het is belangrijk te weten wat het verhuisbedrijf gaat doen tegen welk tarief. Het lijkt simpel, maar zitten de verhuisdozen bijvoorbeeld inbegrepen bij uw verhuizing? Het verpakken van de losse spullen is belangrijk voor het voorkomen van schade en, indirect, voor uw portemonnee. Verhuizingen die ‘niet klaar’ zijn betekenen in de praktijk dat losse spullen nog in de kasten staan. U kunt zich voorstellen dat verhuizers langer bezig zijn met het in- en uitladen van de verhuiswagen wanneer alles in losse tassen en zakken zit.

Extra opties

Goed uitgerust aan de verhuisdag beginnen en na een drukke dag heerlijk slapen in uw eigen bed? Het blijkt dat mensen het demonteren en monteren van bedden, kasten en bureaus een lastige klus vinden. U kunt het ook door vakkundige verhuizers laten doen, zodat u zonder zorgen kunt gaan slapen in uw eigen bed. En in het gesprek met de verhuisadviseur kunt u het zelfs optioneel laten opnemen in de offerte. Het is zowel voor u, alsook voor de verhuizer, prettig wanneer u aangeeft wat precies de bedoeling is. Daarmee voorkomt u dat er op de verhuisdag een discussie ontstaat.

Verhuizen op maat

Het spreekt voor zich dat de impact van een verhuizing groot is. Vandaar dat wij u adviseren tijdig te beginnen met het maken van een planning. Daarin kunt u onder andere opnemen hoeveel tijd en energie u beschikbaar heeft en hoeveel geld u wilt besteden aan de verhuizing. Het is vervolgens mogelijk een of meerdere verhuisbedrijven te selecteren, passend bij uw wensen. De verhuisadviseur  spreekt vervolgens de verschillende mogelijkheden met u door en maakt een passend en vrijblijvend prijsvoorstel voor uw verhuizing.