Zorgeloos verhuizen met Mondial Kattenberg Verhuizingen

Hoe voorkom je verhuisstress?

18 oktober 2019

Verhuizen is voor mens én dier een stressvolle gebeurtenis. Want naast de verhuizing gaan de dagelijkse dingen gewoon door, blijf je werken en gaan de kinderen naar school. Daarom helpen wij je graag bij het voorkomen van verhuisstress. Wij weten als geen ander wat er allemaal bij een verhuizing komt kijken. Want verhuizen doen wij iedere dag!

Verhuizen lijkt op het eerste gezicht simpel. Een verhuisdoos inpakken, wat meubels verplaatsen, daar zit de moeilijkheid niet in. Maar om een verhuizing soepel te laten verlopen, moet je met een aantal zaken rekening houden.

Inpakken is een belangrijke tijdsfactor

De grootste stressfactor is het inpakken van alle verhuisgoed. Dat is namelijk een tijdrovende verhuisklus. Je komt waarschijnlijk spullen tegen waarvan je stiekem was vergeten dat je het nog had. En als die weer boven water zijn, moet je beoordelen of je deze spullen weg doet of toch nog wil bewaren. En zo kost ‘even’ inpakken al gauw een week of twee.

Het verpakken van alle losse spullen in een verhuisdoos is een belangrijk onderdeel van de verhuizing. Het scheelt je namelijk tijd én geld. Als je de losse spullen in tassen of zakken stopt, ben je veel langer bezig met het verplaatsen van uw verhuisgoed. Maar dat niet alleen. Het verhuisgoed is ook nog eens beter beschermd bij het gebruik van een verhuisdoos.

De beste tip om verhuisstress te voorkomen? Op tijd beginnen met inpakken. Alles valt of staat met het maken van een goede planning. Begin een paar maanden voor de verhuizing al met het sorteren van de inboedel. Onze ervaring leert namelijk dat lang niet alles meegaat naar het nieuwe huis. Een verhuizing is vaak een goed moment om je woning op te ruimen, spullen te sorteren en spullen weg te doen. En hoe minder je meeneemt naar de nieuwe woning, hoe minder je hoeft in te pakken.

Je zenuwen op de proef stellen

De dag van de verhuizing is aangebroken. Zorg op de verhuisdag dat alles klaarstaat. Maar ook dat de ingeschakelde hulp precies weet wat er moet gebeuren, en dat alle spullen heelhuids in het nieuwe huis aankomt. Het is niet voor niets dat veel mensen de verhuisdag als ultieme zenuwenproef beschouwen. Op internet en bij veel verhuisbedrijven kun je gebruik maken van een checklist, zodat je bijvoorbeeld de benodigde spullen in huis heeft. Denk dan aan tape, verhuisdozen en verhuisdekens. En schakel altijd voldoende hulptroepen in, want in je eentje verhuizen is behoorlijk uitdagend.

Dat is ook de reden dat ongeveer de helft van de Nederlanders een verhuisbedrijf inschakelt. Niet alleen vanwege de stress van het verhuizen, maar ook omdat het niet altijd makkelijk is familie en vrienden om een gunst te vragen. Als je helemaal geen verhuisstress wilt, kun je het beste een professioneel verhuisbedrijf inschakelen. Daarbij is het handig te bepalen hoeveel tijd, energie en geld u wilt besteden aan de verhuizing. Maak daarom op tijd een vrijblijvende afspraak met een verhuisadviseur voor een helder kostenoverzicht.

Geen slapeloze nachten

Met een vrijblijvende offerte weet je wat het verhuisbedrijf doet tegen welk tarief. Krijg je bijvoorbeeld verhuisdozen van het verhuisbedrijf? En zitten die verhuisdozen bij de verhuisprijs in of komt dat nog bovenop de verhuisprijs? Wil je nu helemaal stressvrij aan de verhuisdag beginnen, kun je het demonteren en monteren van de meubels ook aan de verhuizers overlaten. Want dat vinden mensen ook vaak stressvol. Goed advies op voorhand is de ideale remedie tegen verhuisstress. Laat je daarom vooraf goed informeren voordat je gaat verhuizen.