Hoe werkt een verhuisverzekering?

14 december 2016

Hoe werkt een verhuisverzekering?

Verhuizen is een stressvolle periode, vandaar dat het belangrijk is goed voorbereid te werk te gaan. Want niemand zit te wachten op een beschadiging of een papierwinkel aan verzekeringswerk. Vandaar dat wij u graag willen informeren over de werking van een verhuisverzekering. Mocht er iets niet volgens wens verlopen tijdens de verhuizing, dan dekt een verhuisverzekering de materiele schade die ontstaan is. Het is een aparte vorm van verzekering, omdat inboedelverzekeringen sommige schades tijdens een verhuizing uitsluiten.

Niet verzekerd

Gaat u zelf verhuizen? Of laat u de verhuizing uitvoeren door een niet-erkend verhuisbedrijf? Vraag dan goed na wat de voorwaarden van de verhuisverzekering zijn. Vaak bent u niet (goed) verzekerd. Bovendien verschillen de voorwaarden per verzekering, omdat die niet centraal zijn vastgelegd. Zo kan het zijn dat het eigen risico hoger ligt, of dat sommige schades zijn uitgesloten. Laat u goed informeren en het liefst door een Erkend Verhuisbedrijf. Zij bieden u namelijk twee soorten verhuisverzekeringen aan:

  1. Het Garantiecertificaat van de Erkende Verhuizer
  2. Een All-risk Transportverzekering

Het Garantiecertificaat

Het Garantiecertificaat is een onderdeel van de Erkende Verhuizers. Zo bent u verzekerd tot een waarde van maximaal € 100.000. De kosten voor de verzekeringspolis bedragen € 35,00. Het geeft u de garantie dat alle spullen tegen de nieuwwaarde verzekerd zijn. Bij niet-erkende verhuizers krijgt u alleen de dagwaarde uitgekeerd. Bij het Garantiecertificaat als verhuisverzekering is alle schade tijdens de verhuizing verzekerd. Het is niet nodig aan te tonen dat de schade de schuld van de verhuizer was, iets dat bij veel andere verzekeringen wel het geval is. Kortom het Garantiecertificaat van de Erkende Verhuizer is de veiligste optie.

All-risk Transportverzekering

Een Garantiecertificaat geldt alleen voor binnenlandse verhuizingen. Voor een internationale verhuizing is het aan te raden een aanvullende All-risk Transportverzekering af te sluiten. U bent bij een Erkende Verhuizer tot € 23.000 standaard verzekerd als u binnen Europa verhuist. Met een All-risk Transportverzekering kunt u de meerwaarde van de inboedel verzekeren. Ook bent u volledig verzekerd tegen diefstal, beschadiging en het vermist raken van spullen tijdens de verhuizing.

U kunt ook kiezen voor een All-risk verzekering bij een binnenlandse verhuizing. Hierbij is de schade verzekerd die door uzelf of bijvoorbeeld de buurman veroorzaakt is, zonder discussie. De All-risk Transportverzekering verzekert ook spullen die u bijvoorbeeld in een eigen auto vervoert.

De beste keuze

Kiest u graag voor zekerheid en een optimale dekking tijdens de verhuizing? Schakel dan een een Erkend Verhuisbedrijf in. Zij geven deskundig advies en kunnen een Garantiecertificaat en/of een All-risk Transportverzekering afsluiten.