ICE-verhuizers

12 september 2013

Bij Mondial Kattenberg Verhuizingen is er verheugd gereageerd op het door verhuizers Daniel Bonhof, Jeroen Hagenbeek en Arie Schipper behaalde diploma tot ICE-Verhuizer.
Er zijn in heel Nederland slechts zo’n 60 ICE-Verhuizers actief, wat wel aangeeft dat niet iedereen zomaar het diploma kan halen. De cursus is ontwikkeld door het ROC DaVinci College uit Dordrecht in samenwerking met de DeVos Groep in opdracht van Mondial Movers, het landelijk opererend verhuisbedrijf.

Tijdens de cursus wordt er ruim aandacht besteed aan de onderdelen:
ICT – Veilig, voordelig en betrouwbaar computers en randapparatuur verhuizen
Cablemanagement – Zorgen voor aan een opgeruimde en veilige kantoorwerkplek
Ergonomie – Gebruikers van de werkplek te adviseren over een juiste zithouding

De docenten Rene Touw, Marjanne aan de Wiel (beiden DaVinci)en Andre Mansveld (DeVos) hebben de verhuizers een dag lang over deze onderwerpen geïnformeerd. Ook is er in de cursus ruimte vrijgehouden voor een praktijktraining. Mondial Movers heeft daarvoor bij het hoofdkantoor in Alblasserdam een praktijklokaal ingericht, voorzien van echte kantoorwerkplekken inclusief de computers, printers enz.

Daniel, Jeroen en Arie zullen hun kennis snel in praktijk gaan brengen bij een volgende projectverhuizing. Het mooie aan het werk van Daniel, Jeroen en Arie is dat zij dat als verhuizer kunnen doen terwijl de medewerkers van de klant al op hun nieuwe werkplek aan het werk zijn. Door langs de bureaus te gaan kunnen zij alle gebruikers adviseren over de juiste werkhouding en tafel en stoel optimaal instellen. Daarnaast controleren zij de bekabeling, inclusief de netstroom en zorgen er voor dat al die data- en stroomkabels netjes worden weggewerkt en struikelen en ergernis over die spaghetti van kabels verleden tijd is.

Voor de opdrachtgevers is het prettig te weten dat Daniel, Jeroen en Arie hun werk doen tegen de normale voor verhuizers geldende tarieven, maar wel zorgen voor extra tevredenheid bij de medewerkers, die nadat zij zijn langs geweest gegarandeerd beter zitten en daardoor minder ziekteverzuim hebben. Alleen al de aandacht doet wonderen.