20190909 Levering Bovenloopkraan 01

De bovenloopkraan voor in de nieuwe loods is geleverd

9 september 2019

Vrijdag 6 september 2019 kwam de grote ster op industrieterrein De Kolk aan in de nieuwe opslaghal van Kattenberg. De kraan, die straks alle containers op de juiste plek zet, werd afgeleverd. De komende tijd wordt nog gewerkt aan het installeren van de kraan.

34 lange meters

De nieuwe bovenloopkraan kwam per vrachtwagen aan bij de nieuwe opslagloods. De kraan zelf is 27 meter breed en kwam in één stuk aan. De vrachtwagen waarmee de kraan aankwam, was in totaal 34 meter lang.

Sterk staaltje techniek

De bovenloopkraan komt op twee banen te liggen die vlak onder het plafond liggen. De kraan kan per keer één container tillen. Het totale gewicht dat de kraan per beweging kan tillen is 12.000 kilo. Dat is ongeveer net zo veel als 9 personenauto’s.

De nieuwe containerhal aan de Oosteinderweg van 84 bij 27 meter biedt straks ruimte aan ongeveer 400 containers. De hal is zo’n 15 meter hoog, waardoor er vier containers op elkaar kunnen staan. Nu staan alle containers van Kattenberg Verhuizingen opgeslagen op meerdere locaties met een kleinere capaciteit.

Tetris op grote schaal

De nieuwe kraan zorgt straks dat de containers op de juiste plek komen, daar komt bijna geen mens meer aan te pas. De automatisch gestuurde kraan maakt het verplaatsen van containers veel gemakkelijker. Nu gebeurt dat nog met een kraanauto waarmee de containers op hun plek worden gezet. Door de containers met de kraan te verplaatsen scheelt dat veel tijd, maar ook veel ruimte.

De bovenloopkraan pakt de containers van boven op en laadt de containers direct op de vrachtwagens. Daardoor kunnen de zeecontainers van 2,5 bij 6 meter heel nauwkeurig op hun plek worden gezet. De containers komen in stapels van vier hoog op een rij te staan, met maar 15 centimeter tussen de rijen.

 

20190909 Levering Bovenloopkraan 02
20190909 Levering Bovenloopkraan 03
20190909 Levering Bovenloopkraan 04