Innovatief of … geen nieuws onder de zon?

16 december 2014

Duurzaamheid kent geen tijd!

Onze op- en overslag voor de keuken- en meubeldistributie werd sinds 1992 verwarmd met conventionele gas heaters. Mede door interne verbouwingen, niet de meest ideale manier van verwarming. Bovendien is het maar de vraag of deze warmtekanonnen niet meer brandstof gebruiken dan wenselijk is.

Al met al een goede reden een onderzoek in te stellen naar de vraag: wat is een duurzame opplossing om onze loods annex magazijn te verwarmen?

Met een gedegen onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen de twee vloeren van ca. 1000 m² per stuk, afzonderlijk van twee luchtverwarmers te voorzien. Daardoor zijn er in totaal vier luchtverwarmers in de loods opgehangen. Deze worden door één ketel Remeha Quinta Pro, voorzien van warm water.

Dat lijkt op een verwarming zoals de meeste woonhuizen die kennen. Dat is op zich dus niet innovatief. Dat klopt. Maar, voor veel ondernemers kan het wel innovatief zijn om niet de meest simpele of goedkope oplossing te kiezen.

De oude heaters vervangen door nieuwe heaters was de meest simpele en goedkope oplossing geweest. Echter, we hebben gekozen voor een iets duurdere oplossing, die duurzamer is. De investering is een besparing op onze fossiele brandstof: aardgas. Mede daardoor doen we langer met onze voorraad aardgas en hoeft er minder te worden geboord.

Iedere bijdrage aan een beter milieu begint bij jezelf. En daarom kent duurzaamheid geen tijd!