Is het geven van een verhuisfooi gebruikelijk?

8 november 2017

Wel of niet een fooi geven aan de verhuizers?

Vaak krijgen wij de vraag of het geven van een fooi gebruikelijk is. Niet alleen de vraag om een fooi geven, maar ook hoeveel en de manier waarop? Genoeg redenen om u wat meer te vertellen over de gangbare opvattingen en gebruiken in de verhuiswereld.

Waarom een fooi geven?

Een fooi is een vrijwillige bijdrage bovenop de rekening omdat de service en de sfeer de verwachtingen overtreft. Het is een gebruikelijke en goede manier om waardering te tonen aan de uitvoerende werknemers. Het is echter nooit een verplichting of een vanzelfsprekendheid. Want u betaalt een vooraf afgesproken prijs in ruil voor een goede dienstverlening.

Wat is een gebruikelijke verhuisfooi?

Het is natuurlijk voor iedereen vrij om zelf te bepalen waarom of aan wie men een fooi geeft. Er zijn geen regels voor. Niemand verwacht van tevoren een beloning middels een fooi. En voorop gesteld dient het serviceniveau altijd goed zijn, daar betaalt u immers de rekening voor. Indien de verhuizing uw verwachtingen overtreft en zelfs beter verloopt dan naar wens, is het mogelijk het verhuisteam te belonen naar behoren. Als richtlijn ontvangt een vriendelijke en behulpzame verhuizer tussen de € 5,00 à € 50,00 aan fooi per persoon.

Maak gebruik van de vriendelijke verhuizer!

Op het gebied van fooi is het belangrijk uw eigen interpretatie en gevoel te volgen. Een onaardige en onverschillige serviceverlener verdient simpelweg geen fooi. Maak daarom gebruik van de VRIENDELIJKE VERHUIZER voor een zorgeloze verhuisdag. Via de site klantenvertellen.nl en via de referenties kunt u de reacties en verhalen van eerdere klanten lezen.

Maak een bewuste keuze, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Onze gratis tip: Kies voor een Erkend Verhuisbedrijf, om u direct thuis te voelen!