Nunspeetse keilerteam Kattenberg Verhuizingen

Kattenberg Keiler Team 2013 in de wedstrijdklasse

1 juni 2013

Zaterdag 1 juni 2013 was het zover. Het Kattenberg Keiler Team kon voor de tweede keer in zijn bestaan opdraven voor de strijd om de Nunspeetse Keiler 2013. Nadat het Team in 2012 als derde was geëindigd in de heren recreanten klasse, werd begin 2013 besloten de lat wat hoger te leggen. Met als gevolg: deelname 2013 in de heren wedstrijd klasse.

De voorbereiding hebben de afgelopen maanden 3 maanden de sporters en coaches bezig gehouden: individueel en in teamverband. Tot op de avond voor de Keiler werden de spelen geoefend.

Kattenberg Keiler Team was er klaar voor!

De sporters zijn Mark van de Bunte, Sander Drost, Aarnout Huijssoon, Gerbert Pleijter en Sjoerd van Rheenen. Coach/verzorger zijn Louis Drost en Wim Verdouw.
De eerste lus (B) was een looplus. Een gunstige loting omdat lopen de sterkere kant van het team is t.o.v. fietsen. Het noodlot sloeg echter ook in deze lus toe. Toen op 85% van de lus sporter Aarnout Huijssoon door zijn enkel ging. Een rit naar het ziekenhuis was nodig waar men constateerde dat de enkelbanden waren afgescheurd.

Tactiek en planning konden de prullenbak in De Schrik moest zowel bij de sporters als bij de coaches verwerkt worden: We gaan er het beste van maken, was de uitkomst. En dat hebben ze gedaan!

De vier overgebleven sporters van het Kattenberg Keiler Team hebben het beste ervan gemaakt. Met als gevolg dat de tweede looplus (D) beste tijd van de wedstrijd teams werd neergezet.

Tijdens de prijsuitreiking werd ons de vierde plek bekend gemaakt. En dat is een knappe prestatie als je met slechts vier sporters toch een team achter je weet te laten!

Conclusie: Allereerst moet onze geblesseerde sporter, Aarnout Huijssoon, herstellen. Vervolgens gaan wij in 2014 de uitdaging opnieuw aan, maar dan voor een hogere klassering.

De Nunspeetse Keiler

Een jaarlijks terugkerend sportevenement dat zich een vaste plaats heeft veroverd in de rij van zomeractiviteiten in onze regio. Waarover ook in de winter nog druk wordt gesproken. De Keiler is hét jaarlijkse wedstrijdpodium voor sporters die met een team een prestatie van wereldformaat willen neerzetten. Die het leuk vinden om als teamleden samen zich sportief voor te bereiden. Die op de dag zelf hun onderlinge samenwerking op de proef willen stellen en zich willen meten met de kracht en het uithoudingsvermogen van de andere teams.

Teams van 5 personen binden de onderlinge strijd aan om het bezit van de Nunspeetse Keiler. Het parcours bestaat uit een soort klaverblad van 4 lussen. Het hart wordt gevormd door het Marktplein van Nunspeet. Er zijn twee fietslussen van gemiddeld 18 km en twee looplussen van ongeveer 7 en 9 km. Deze lussen moeten afwisselend fietsend en hardlopend worden afgelegd, waarbij onderweg 14 proeven moeten worden uitgevoerd. Winnaar is het team, dat in zijn of haar klasse het parcours in de kortste tijd aflegt. De winnaars van iedere klasse ontvangen een bronzen kopie van het bekende Keilerbeeld op het Stationsplein van Nunspeet. Teams kunnen deelnemen in 4 klassen:

  • Wedstrijdklasse dames
  • Recreantenklasse dames
  • Wedstrijdklasse heren
  • Recreantenklasse heren

Iedere sporter van 16 jaar en ouder kan meedoen aan De Keiler. Gezien de zwaarte van het parcours is een goede conditie wel een vereiste. Deelgenomen wordt door teams van 5 personen, die worden begeleid door een coach. Ook een verzorger is toegestaan.