Kattenberg Logistiek investeert in de toekomst!

7 maart 2014

Vrijdag 7 maart 2014 Kattenberg Logistiek investeert in de toekomst met een nieuwe Volvo vrachtwagen met laad- en loskraan. De bijna 110 jarige vervoerder is vooral bekend onder de naam Mondial Kattenberg Verhuizingen. Toch wordt bijna 40% van de omzet behaald met werkzaamheden, die vallen onder “Transport & Logistiek”.

Laden en lossen van zware goederen

De vrachtwagen is voorzien van een open laadbak en een 20 ton meter kraan. Daardoor is Kattenberg in staat zware goederen te laden en te lossen zonder de hulp een heftruck of bovenloop kraan. De wagen wordt voornamelijk ingezet voor een vaste klant, BMN De Veluwe Hout en Bouwmaterialen.

Als geen ander is Kattenberg bekwaam in het vervoer van bouwmaterialen. In elke vorm en hoedanigheid is het vervoer van goederen bij de vakmensen van Kattenberg Logistiek in goede handen. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor onder meer hoogwaardig straatmeubilair. Niet voor niets is Kattenberg al decennia lang een betrouwbare partner voor haar vaste klanten. Kiezen voor deze Hofleverancier is kiezen voor kwaliteit, zekerheid en een schoner milieu.

Containers en piano’s

Naast onder andere bouwmaterialen en (staal)constructies is deze wagen in staat om 20 foot containers te vervoeren maar ook te plaatsen! Een container lossen op een bouwplaats is daardoor geen probleem. Maar het is ook mogelijk een container bij een particulier voor de deur te plaatsen. Wel zo handig als iemand zijn keuken vernieuwt en tijdelijk de inboedel uit de keuken en woonkamer wil opslaan.

Een piano naar twee hoog verhuizen? Ook dat is mogelijk met deze kraan. Sterker nog, met de huidige Arbo-eisen op gebied van fysieke belasting is het niet toegestaan een piano met twee verhuizers over een trap naar de tweede verdieping te tillen. Een laad- en loskraan biedt dan uitkomst! De piano wordt keurig in één van de verhuiswagens verhuisd. Vanuit de verhuiswagen wordt de piano naar de tweede verdieping verhuisd met de kraan, zonder fysieke belasting voor de verhuizers.

Investeren in de toekomst!

De nieuwe Volvo FM330 vrachtwagen met laad en loskraan wordt geleverd door Harbers Trucks Harderwijk – Barneveld. De wagen is voorzien van de nieuwste EURO 6 motor.

Transport, in de brede zin van het woord, is een belangrijke bron van emissies van fijn stof naar de lucht. Naast uitlaatemissies die ontstaan bij verbrandingsprocessen in de motor en die vooral door dieselvoertuigen worden uitgestoten zijn er ook niet-uitlaatemissies van fijn stof. Die worden veroorzaakt door slijtage van banden, remmen, wegdek, bovenleidingen en rails. De vervoerswijzen die hieraan bijdragen zijn het wegverkeer, het spoor en de luchtvaart.

Kortom, transport is mede verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde en de verbranding van onze fossiele brandstoffen. Met die wetenschap is het belangrijk te investeren in schone en zuinige motoren. Bij de introductie van Euro 6 mogen vrachtwagens nog slechts 0,4 gram NOx per kWh uitstoten en 0,01 gram roetdeeltjes, waarden die nauwelijks nog meetbaar zijn en die dicht bij het niveau van ‘zero emissions’ komen. Het ziet er daarom naar uit dat er na Euro 6 geen volgende emissiewetgeving zal komen, die een verdere verlaging van deze waarden zal vereisen.

Daarom kunnen we dit nieuwsbericht afsluiten met de conclusie: Kattenberg investeert met dit nieuwe transportmiddel in de toekomst: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen! Laat u verrassen door deze en nog meer service. Nee gerust contact op. Voor adres en contact gegevens verwijzen we naar www.kattenberg.nl