Stichting Present ontvangt cheque

Mondial Kattenberg Verhuizingen steunt Stichting Present

18 december 2020

Ieder jaar steunen we bij Mondial Kattenberg Verhuizingen een goed doel voor onze Eindejaarskaart. Dit jaar gaat de cheque naar Stichting Present uit Nunspeet. Marit Hofman kwam op donderdag 17 december 2020 – op veilige afstand – de cheque in ontvangst nemen.

Stichting Present is een organisatie die de brug slaat tussen mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp kunnen geven. Zij geloven namelijk dat mensen best bereid zijn zich in te zetten voor een ander en voor de samenleving. Het is een landelijke stichting met in totaal ruim 70 lokale vestigingen in heel Nederland.

Marit, kun je ons eens meer vertellen over Stichting Present Nunspeet?

“Stichting Present Nunspeet is een van de lokale vestigingen van de landelijke organisatie. In maart 2011 opende de stichting in Nunspeet haar deuren met als doel hulpvragers en hulpverleners aan elkaar te koppelen. Volgend jaar bestaan we dus tien jaar!”

Reden voor feest dus! Op welke manier proberen jullie de brug te slaan?

“We proberen mensen te bewegen om anderen te helpen. Het liefste zien we dat in de vorm van een structurele samenwerking, waarbij we altijd uitgaan van het aanbod van de hulpverlener via de zorgverlener. Een organisatie kan zich dan bij ons melden en aangeven op welke manier zij kunnen helpen. Wij gaan op zoek naar mensen die hulp kunnen gebruiken en zoeken een goede match. Maar ook individuele vrijwilligers zijn van harte welkom!”

MKV steunt Stichting Present als kerstdoel

Hoe ziet de hulp aan mensen er dan uit?

“Dat kan door eenmalige ondersteuning. We helpen dan met grote en hele praktische zaken. Denk dan aan het onderhoud van een tuin, de verhuizing van en inboedel, maar ook schilderwerk in huis. Dat zijn situaties waarin iedereen hulp kan gebruiken. Stichting Present helpt de mensen die vanuit hun eigen netwerk die hulp niet kunnen vragen.

Maar we werken ook met vaste projecten! Dan werken we bijvoorbeeld samen met scholen en bedrijven aan een maatschappelijk project. We doen ook aan langlopende projecten waarbij we nieuwkomers die een andere taal spreken helpen hun draai te vinden in hun nieuwe woonplaats. We koppelen hen dan aan een vrijwilliger die hen helpt te integreren in Nederland én in Nunspeet.”

Wat hebben jullie onlangs gedaan waar jullie stiekem heel trots op zijn?

“Een project waar we heel tevreden op terugkijken was een woningruil tussen twee gezinnen. In Nunspeet en in Elburg. In beide gezinnen waren er problemen die zij zonder hulp niet opgelost kregen. Stichting Present sprong in de bres en heeft deze families geholpen te verhuizen. Het is fijn om te zien dat we zo een steentje kunnen bijdragen.”

Hoe kunnen mensen zich als vrijwilliger aanmelden?

“Die mensen zijn van harte welkom! Via de website van Stichting Present kan iedereen zich aanmelden. Dat kan als individu, maar ook als groep. We zijn vooral op zoek naar mensen die zich als groep vrijwilligers aanmelden! Die groep kunnen we dan koppelen aan een project en op zo’n manier langdurig mensen helpen.

Mondial Kattenberg Verhuizingen steunt Stichting Present in hun missie om mensen te helpen en de brug te slaan. Wil jij zelf ook helpen? Neem dan een kijkje op de website van Stichting Present en kijk op welke manier jij een steentje kan bijdragen!