Kunstverhuisdoos

Kunstverhuisdoos 2019

14 augustus 2019

Kunstverhuisdoos 2019

Met een kleurrijk en dynamisch ontwerp heeft Fenna Grijpma voor een opvallende kunstverhuisdoos gezorgd. Traditiegetrouw vraagt Mondial Movers elk jaar een andere kunstenaar voor de bijzondere opdracht. De wereldkaart op het ontwerp springt meteen in het oog. En wie er langer naar kijkt ziet tal van andere details: zoals sleutels, voetafdrukken en handen die naar elkaar reiken. “De handen staan symbool voor de manier waarop mensen elkaar helpen bij een verhuizing”, vertelt Fenna. “Het doel van de details in het kunstwerk is mensen steeds weer wat nieuws laten zien. Om die reden zitten er allerlei kleine verrassingen in het ontwerp.”

De kunstenares maakte tevens een gedicht die op de flap van de kunstverhuisdoos is te zien:

Voetsporen laat je achter, waar je nieuwe stappen kunt zetten.
Ogen kijken, op zoek naar plekken om te gaan.
Handen helpen, om het nieuwe eigen te maken.
Sleutels openen je nieuwe bestaan.

Inspiratiebron

Designer en (tattoo)artist Fenna Grijpma heeft sinds 2010 haar eigen onderneming en heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in toegepaste kunst op glas, wand en papier. Toen ze door Mondial Movers gevraagd werd om een ontwerp te maken voor een verhuisdoos, was ze meteen enthousiast. “Het is een heel gaaf idee om van een product dat normaal alleen om praktische redenen wordt gebruikt, een kunstwerk te maken.”

De stijl van Fenna kenmerkt zich door opvallende kleuren, het gebruik van transparantie en door haar fascinatie voor de natuur. “Ik voel me erg verbonden met de natuur en het is in mijn werk ook mijn grootste inspiratiebron. Het geeft me eindeloos veel ideeën”, aldus de kunstenares.