Marion Thunnissen in dienst bij acht samenwerkende Mondial collega’s

28 januari 2015

In 2013 kwam Mondial Van de Velde ’t Veentje met het plan een verdere samenwerking overeen te komen voor gezamenlijk Koude Zakelijke Acquisitie. Het idee werd door negen collegae ondersteund en na enkele gesprekken werd deze samenwerking verder uitgewerkt. De samenwerking is februari 2014 praktisch van start gegaan door een Commercieel Medewerker Telefonische Acquisitie aan te nemen.

Het idee achter dit plan was simpel. De bankencrisis en daarop volgende recessie had zijn sporen door de hele economie getrokken. Ook de huizenmarkt, zakelijke verhuizingen en bedrijfsactiviteiten hadden hieronder te lijden.

Het verlies van omzet en werk heeft gevolgen voor veel bedrijven. Ook de verhuisbedrijven hadden in veel gevallen slechts 2 keuzes: bezuinigingen steeds verder doorvoeren en dus werknemers c.q. collega’s ontslaan óf investeren in de verkoop.

Het ondernemershart sprak en de bedrijven besloten een salesmanager in dienst te nemen. Collega bedrijven werden uitgenodigd mede te investeren in deze acquisitie en daardoor te investeren in de toekomst van hun eigen bedrijf.

Februari 2014 is de samenwerking begonnen en wordt ieder kwartaal overleg gevoerd. Dan worden plannen gemaakt voor de toekomst en uiteraard vindt evaluatie plaats waarin de resultaten en werkzaamheden worden besproken.

De samenwerking had een proefperiode van één jaar, waardoor in het 3de kwartaal (oktober 2014) het moment was om te kijken of en hoe de samenwerking na het eerste jaar moet verder gaan. De evaluatie was positief, zeker als het gaat om de werkwijze en het functioneren van de betrokken medewerker, Marion Thunnissen. Het gevolg was dat er besloten is Marion in eigen dienst te nemen zodat ze als volledig personeelslid bij de samenwerkende verhuisbedrijven hoort.

Dinsdag 27 januari 2015 was de grote dag waarop Marion de contracten officieel ondertekende. Zij, alsmede de samenwerking, werd daardoor officieel beklonken en gecontinueerd na een eerste en geslaagd pilot jaar.

Initiatiefnemer en aanspreekpunt van de samenwerking, Robert Medenblik van Mondial Van de Velde ’t Veentje, was de gastheer. Onder het genot van een kop koffie en een heerlijke Haagse traktatie, tekende Marion onder toeziend oog van haar opdrachtgevers.

De samenwerking bestaat uit Mondial Aad de Wit, Mondial Van Buuren, Mondial Van Dijk, Mondial De Graaf, Mondial Henneken, Van der Velde ’t Veentje, Mondial Vlugo en Mondial Kattenberg Verhuizingen.