Verbuishus in Italië - verhuizing naar Italië Kattenberg Verhuizingen

De meest dure en meest goedkope huizen in Italië

4 maart 2022

Altijd al in Italië willen wonen? Waar vind je dan jouw droomwoning? Waar zijn de huizen heel duur en waar goedkoop? Het hangt natuurlijk allemaal af van jouw wensen. Gaat het om een vakantiewoning of wil je misschien wel permanent in Italië gaan wonen? Een schitterende landelijke omgeving of in een grote bruisende stad? Een appartement of een groot landhuis? Dit heeft logischerwijze allemaal invloed op de huizenprijzen in Italië.

Waar vind je de meest goedkope huizen in Italië?

Een huis kopen voor één euro. Het klinkt onmogelijk. Maar in Italië kan het! In Nederland is er sprake van een woningtekort. In Italië gaat het er heel anders aan toe. Door de verstedelijking verlaten veel mensen het dorp en zoeken een nieuw huis in de stad of daar dichtbij. Hierdoor zijn veel historische huizen verlaten en worden dorpen steeds minder populair. Om dit tegen te gaan zijn de 1-euro projecten opgesteld. Wel goed om te weten is dat de handen uit de mouwen gestoken moeten worden. De huizen zijn namelijk verouderd en in sommige gevallen onbewoonbaar geworden.

Over het algemeen geldt het volgende principe, hoe zuidelijker, hoe goedkoper. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Landelijke gebieden zijn vaak goedkoper dan huizen in de stedelijke gebieden. Een aantal goedkope regio’s zijn; Abruzzi, Molise, Basilicata en Calabrië.

De duurste huizen in Italië

Huizen aan de kust zijn zeer prijzig. Evenals huizen in de stad. Dit alles heeft te maken met de verstedelijking. Logischerwijs staan hier veel dure huizen in verband met het schaarste hiervan. Daarnaast komen er extra kosten kijken bij het kopen van een huis in de stad. Een voorbeeld hiervan is een garage. Deze worden vaak apart gekocht. De kosten hiervan kunnen tot wel €20.000,- bedragen. Naast de stad staan er veel dure huizen in de Italiaanse skigebieden. Hier is sprake van een te kort aan bouwgrond en er is een grote vraag naar een huis is deze gebieden. De kosten van deze huizen kunnen op lopen tot tweemaal de kosten van een huis aan de kust.

Wat zijn populaire regio’s in Italië?

Italië kent verschillende populaire regio’s. Iedere regio heeft zijn eigen charme. Een regio waar redelijk goedkope woningen staan is bijvoorbeeld Puglia en Basilicata. In Calabrië staan huizen aan de kust voor een goede prijs te koop. Ook in Sicilië zijn betaalbare huizen te vinden. Om de verkoop van bepaalde regio’s te stimuleren, is de Italiaanse regering bezig met het bevorderen van de huizenmarkt. Wellicht is het binnenkort mogelijk om een huis te kopen in een gemeente waar je tien jaar lang geen belasting over je inkomen hoeft te betalen. Wel gelden er bepaalde voorwaarden. Het dorp moet maximaal vierduizend inwoners hebben. Het percentage van de bewonersaantallen moet eveneens met twintig procent geslonken zijn.

Andere populaire gebieden zijn Rome, Milaan en Toscane. Maar ook Alphen en de Dolomieten. Voor deze gebieden geldt wel dat er veelal dure huizen staan. Voor een appartement buiten het centrum betaal je ongeveer vier ton. In het centrum kan een appartement met twee kamers al snel oplopen tot zeven ton.

Zijn er vragen/opmerkingen?

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden? Denk je zelfs al serieus na over verhuizen naar Italië? In dat geval komen wij graag in contact met jou. Mondial Kattenberg Verhuizingen heeft ervaring met internationale verhuizingen. Wij voorzien je graag van informatie over verhuizen van en naar Italië. Mocht je geen verhuisplannen hebben, maar vond je dit artikel leuk om te lezen? Hieronder lees je meer leuke artikelen over Italië: