Loods Oosteinderweg Nunspeet in aanbouw

Mondial Kattenberg Verhuizingen bestaat 115 jaar

1 juli 2019

‘Opa’ Gerrit Kattenberg nam 115 jaar geleden, op 1 juli 1904, de bodediensten Nunspeet – Harderwijk en Nunspeet – Elburg – Kampen over van Jochem van Sloten. Officieel koopt Kattenberg voor 800 gulden een paard met wagen en de opgebouwde klantenkring. Gerrit Kattenberg is vanaf het moment van aankoop ook inwonend bij de familie Van Sloten. Hij betaalt hiervoor een huurbedrag van 4 gulden per week, inclusief verzorging voor het paard.

Toekomstplannen

Anno 1 juli 2019 valt de viering van het 115 jarig bestaan tegelijk met de oplevering van de nieuwe opslaghal op industrieterrein De Kolk. Het is geen toeval want de oplevering geeft aan dat het oudste familiebedrijf van Nunspeet royaal in beweging is. Het verhuisbedrijf is bezig in twee fases een nieuw bedrijfspand op te leveren en de werkzaamheden van de eerste fase zijn precies op de 115-jarige verjaardag van het bedrijf gereed.

Containerhal

In de opgeleverde containerhal van 80 meter bij 27 meter en een hoogte van 15 meter is ruimte voor circa 400 opslagcontainers. Het is de bedoeling particuliere inboedels en bedrijfsgoederen op te slaan in de nieuwe opslaghal aan de Oosteinderweg. Vanwege de hoogte van het complex is het mogelijk de containers vier hoog op te stapelen. En middels een moderne bovenloopkraan plaatst men de containers geheel geautomatiseerd op de verhuiswagens.

Familiebedrijf

“De markt is de laatste jaren aangetrokken en ons bedrijf groeit in alle segmenten. Om goed voorbereid de toekomst in te gaan is nieuwbouw gewenst”, aldus directeur Gert Kattenberg. Ook intern is de blik op de toekomst gericht, want de vierde generatie Kattenberg staat klaar om het roer over te nemen. “Mijn zonen Henk en Christiaan zijn reeds werkzaam in het bedrijf en gingen al mee toen zij nog maar net konden lopen. Dus ook met de opvolging komt het wel goed”.

Planning

Fase 2 van de nieuwbouw staat gepland binnen drie tot vijf jaar en bestaat uit een groot logistiek distributiecentrum van 3000 m² met daarbij een kantoorruimte van 600 m². Het is een bewuste keuze de nieuwbouw te splitsen in twee fases, zodat de bedrijfsactiviteiten van Kattenberg Verhuizingen geen hinder ondervinden. Men zet het werk tijdens de nieuwbouw gewoon voort vanuit de huidige locaties.

Lege loods aan de Oosteinderweg in Nunspeet Lege loods aan de Oosteinderweg Nunspeet Loods Oosteinderweg Nunspeet in aanbouw