Bouwtekening Fase 2

De nieuwbouw van fase twee De Kolk

21 maart 2022

Na ruim 30 jaar is Mondial Kattenberg Verhuizingen toe aan de volgende stap. Wij gaan verhuizen! ”We zijn uit ons jasje gegroeid”, geeft de kersverse directeur Henk Kattenberg aan. De huidige locaties zijn door de groei van de afgelopen jaren niet meer voldoende toereikend. Sinds 1992 is het hoofdkantoor gevestigd aan de Marconiweg te Nunspeet. Naast dit kantoor zijn er nog drie verschillende locaties waar we gebruik van maken.

In 2018 werden de eerste voorbereidende stappen genomen. Mondial Kattenberg Verhuizingen werd eigenaar van meer dan 13.000m2 grond op bedrijventerrein De Kolk in Nunspeet. Hiermee verwachten we alle werkzaamheden vanuit één locatie te kunnen uitvoeren. Om de bedrijfsvoering zo goed mogelijk door te kunnen laten gaan is er gekozen om het plan in twee fases op te splitsen.

In september 2019 is de eerste fase in gebruik genomen. De opslagloods. De loods is voorzien van een geautomatiseerde bovenloopkraan. Deze kraan stapelt de zeecontainers tot wel vier hoog. Zo staan alle containers hoog en droog bij ons opgeslagen.

Kattenberg Verhuizingen - Inboedelopslag

De volgende fase bestaat uit een groot logistiek distributiecentrum met een kantoorruimte. De bouwopdracht is gegund aan Van Klompenburg Bouw en de installatie aan Hellebrekers Technieken. We willen graag nogmaals onze dank uitspreken aan deze partijen. Eveneens aan Slaa + Van Asselt Architecten voor het mooie ontwerp.

Graag nemen wij jou mee met alle ontwikkelingen!

Officiële opening | Woensdag 10 mei 2023

Inmiddels zijn wij al een tijdje werkzaam op onze schitterende nieuwe locatie. Dit hebben wij afgelopen zaterdag, 6 mei 2023, mogen vieren. De officiële opening van het nieuwe pand. Het was een feestelijke dag, waar wij veel bezoekers welkom mochten heten. Familie, vrienden, collega’s, klanten en ga zo maar door. Wij willen nogmaals iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd. Hartelijk dank!

Sfeerfoto 26 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 27 - Blog Nieuwbouw

Aftellen! | Dinsdag 28 februari 2023

Langzaam komt alles bij elkaar. De datum van de verhuizing komt steeds dichterbij. Het is dan ook goed nieuws dat het hoogtepunt is bereikt. De stellingen in de loods zijn namelijk geplaatst. Dit betekent dat de loods zo goed als klaar is en dat deze gebruikt kan worden.

Het aftellen kan dan ook echt beginnen. Aan de kantooromgeving zal het in ieder geval niet liggen. De kantoormeubelen zijn geleverd en de kantoren zijn grotendeels ingericht. Het ziet er schitterend uit. Het is nog even afwachten en dan is het eindelijk zo ver.

De verhuizer verhuist!

Sfeerfoto 25 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 24 - Blog Nieuwbouw

Vloeren: Check! | Woensdag 8 februari 2023

De vloeren zijn helemaal klaar. En wat is het een vrolijke bedoeling geworden. Net als de muren, zijn de vloeren helemaal in Kattenbergstijl! Namelijk oranje, groen en blauw. Iedere ruimte een andere kleur. Deze week ontvangen wij ook de nieuwe kantoormeubelen en worden de stellingen geleverd. Het inrichten kan beginnen!

Sfeerfoto 23 - Blog Nieuwbouw

Het laatste nieuws | Dinsdag 17 januari 2023

Het is alweer ruim een maand geleden toen de laatste update geplaatst werd. Hoog tijd om de nieuwtjes te delen dus! De bouwkundige werkzaamheden zijn afgerond. Maar dit betekent nog niet dat wij de grote overstap kunnen maken. Voor de verhuizing moet er namelijk nog wel het één en ander gebeuren. In de loods, maar ook in de kantoren.

Om te beginnen met de loods. Momenteel staat de loods nog leeg. Voordat deze in gebruik genomen kan worden, dienen de stellingen geplaatst te worden. De verwachting is dat dit in de komende weken wordt gedaan.

In de kantoren worden de meeste werkzaamheden uitgevoerd. Naast het tegelwerk, de trap en het keukentje, is het schilderwerk ook zo goed als klaar. De muren zijn voorzien van felle kleuren, helemaal in de Kattenbergstijl! De huidige werkzaamheden betreffen voornamelijk het aansluiten van de data en de beveiliging. In deze dagen zullen deze werkzaamheden afgerond worden. Daarna kunnen de volgende punten op de actielijst aangepakt worden. Het afwikkelen van de vloeren en het inrichten van de kantoren met de nieuwe kantoormeubelen.

Sfeerfoto 20 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 21 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 22 - Blog Nieuwbouw

Het loopt op rolletjes | Woensdag 7 december 2022

En daar zijn wij blij mee! Verschillende acties worden van de actielijst verwijderd. Zo ook de bestrating rondom het pand. De verwachting is dat deze werkzaamheden in deze dagen worden afgerond. Het straatwerk ligt er namelijk al grotendeels in.

Ook binnen in het pand worden grote sprongen gemaakt. De toiletruimtes zijn al getegeld, de trap zit er inmiddels in en de keuken staat op de plek waar hij moet komen. Daarnaast krijgen de kantoorruimtes al een duidelijke vorm. De collega’s van de binnendienst zijn onlangs al stiekem gaan kijken, om alvast eens te proeven aan de nieuwe omgeving en de toekomstig werkplek.

Over enkele weken verwachten wij de oplevering. Wij zijn aan het aftellen!

Sfeerfoto 18 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 19 - Blog Nieuwbouw

Er is weer iets klaar! | Dinsdag 1 november 2022

Dit keer gaat het om de buitenkant van het pand. Afgelopen weken is er hard gewerkt om dit af te ronden. De loods is inmiddels volledig afgesloten. De beplating van de buitenmuren is gereed en het glaswerk zit er helemaal in. Ook zijn de docks voorzien van zogenaamde overheaddeuren.

Momenteel wordt er voornamelijk rondom het pand gewerkt. Er worden voorbereidingen getroffen, zodat het straatwerk gelegd kan worden.

Sfeerfoto 17 - Blog Nieuwbouw

De vloer in de loods is gereed! | Donderdag 22 september 2022

De loods betreden? Het kan! Maar nog heel eventjes geduld. De betonvloer is namelijk nog aan het uitharden. Afgelopen dinsdag 20 september is het laatste stukje beton gestort. Het storten van de betonvloer was een enorme klus. Ruim honderd vrachtwagens reden af en aan om ervoor te zorgen dat het beton op tijd gestort kon worden.

De vloer van de loods is in verschillende delen opgesplitst. Zo kreeg ieder stukje de aandacht die het verdiende. Het was namelijk een hele intensieve klus! De hele dag, soms zelfs midden in de nacht, is er aan de vloer gewerkt. Het beton moet namelijk gevlinderd worden om te egaliseren. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een speciale machine. Deze zorgt ervoor dat de vloer kaarsrecht wordt. Dit is super belangrijk in verband met de stellingen die later worden geplaatst.

Sfeerfoto 16 - Blog Nieuwbouw

De vloer wordt bijna gelegd | Vrijdag 2 september 2022

Het is een tijdje stil geweest. Dit heeft onder andere te maken met de bouwvak. Inmiddels zijn de werkzaamheden rondom de nieuwe loods weer in volle gang. De gevel is zelfs zo goed als klaar! Wanneer er gekeken wordt naar de binnenkant van de loods gaat het ook als een malle. Momenteel wordt er gewerkt aan de voorbereiding van het plaatsen van de vloerverwarming. Hiermee wordt de loods op temperatuur gehouden. In de aankomende week wordt de betonvloer gestort.

Deze weken staan in het teken van het in orde maken van de vloer!

Sfeerfoto 15 - Blog Nieuwbouw

Vele handen maken licht werk | Dinsdag 5 juli 2022

Het bouwen van ons nieuwe pand gaat werkelijk als een speer. In een korte tijd is er weer veel werk verzet. Inmiddels is het staaldak aangebracht. Ook zijn de brandwanden geplaatst. Momenteel wordt er gewerkt aan de gevel. De binnendozen zijn al aangebracht. Dit is een onderdeel van het opbouwsysteem van een gevel. Na het aanbrengen van de binnendozen, volgt het aanbrengen van de isolatie en het plaatsen van de gevelplaten. Naast deze werkzaamheden is ook de dakdekker gestart!

Sfeerfoto 13 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 14 - Blog Nieuwbouw

Fase 2 krijgt vorm | Maandag 13 juni 2022

Er is een nieuwe mijlpaal bereikt. Afgelopen vrijdag hebben de mannen op de bouw de laatste werkzaamheden rondom de staalconstructie uitgevoerd. De constructie is volledig klaar en de vorm van ons nieuwe pand is al goed zichtbaar!

Sfeerfoto 12 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 11 - Blog Nieuwbouw

De staalconstructie wordt geplaatst | Woensdag 1 juni 2022

Twee weken geleden zijn de mannen op de bouw begonnen met het plaatsen van de staalconstructie. Inmiddels krijgt onze nieuwe loods al aardig vorm. De contouren worden langzamerhand steeds beter zichtbaar. De verwachting is dat de staalconstructie tegen het einde van volgende week volledig klaar zal zijn.

Sfeerfoto 9 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 10 - Blog Nieuwbouw

Dat is een sterk staaltje werk! | Woensdag 18 mei 2022

Een knap staaltje werk als je het aan ons vraagt. Het eerste gedeelte van de staalconstructie is geplaatst. Dat is niet alles. De handige mannen op de bouw hebben gelijk de verdiepingsvloeren in de constructie gelegd.

Donderdag 12 mei vond een informatieavond voor de personeelsleden plaats. Tijdens deze avond zijn de plannen voor de nieuwbouw gepresenteerd en besproken. Wij kijken terug op een leuke bijeenkomst!

Sfeerfoto 7 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 8 - Blog Nieuwbouw

De laadvloer is klaar! | Woensdag 4 mei 2022

Afgelopen dagen was het weer druk op de bouw. Dit is ook aan het resultaat te zien! De laadvloer is namelijk gestort. Dinsdagochtend stonden de mannen klaar om het beton te storten. Daarna konden zij beginnen met vlinderen. Dit zogenaamde vlinderen wordt gedaan om het gestorte beton te egaliseren. Dit betekent dat er een egale afwerking wordt gemaakt. Ook zorgt het ervoor dat het beton goed kan hechten. Op de foto linksonder is te zien hoe dit in zijn werk gaat.

De laadvloer kan afgevinkt worden. Het is tijd voor de volgende stap!

Sfeerfoto 5 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 6 - Blog Nieuwbouw

De fundering wordt gelegd | Woensdag 6 april 2022

Afgelopen week zijn er weer grote stappen gezet. Er wordt gewerkt aan de hellingbaan en de docks. De laatste puntjes worden op de i gezet. Na het afronden van deze werkzaamheden wordt het beton bij de hellingbaan gestort.

Sfeerfoto 4 - Blog Nieuwbouw

Van zandbak tot bouwterrein | Dinsdag 29 maart 2022

Om ervoor te zorgen dat het nieuwe pand zo vast als een huis staat, is het belangrijk dat er een stevige fundering wordt gelegd. Inmiddels heeft de zandbak plaats gemaakt voor een echt bouwterrein. De bouwput is namelijk helemaal uitgegraven door Van Werven. De volgende stap is het leggen van de fundering. Dit wordt gedaan door Haprekon.

Op onderstaande foto’s zie je dat Haprekon werkt aan de hellingbaan en de laaddocks.

Sfeerfoto 2 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 3 - Blog Nieuwbouw

De nieuwbouw is begonnen! | Woensdag 2 maart 2022

Woensdag 2 maart is de eerste schep in het zand gezet. Het mag eindelijk hardop uitgesproken worden. De bouw is begonnen! De medewerkers van Van Werven zijn bezig met de grondwerkzaamheden, zoals het uitgraven van de bouwput.

Hierbij een sfeerimpressie.

Sfeerfoto - Blog Nieuwbouw