Bouwtekening Fase 2

De nieuwbouw van fase twee De Kolk

21 maart 2022

Na ruim 25 jaar is Mondial Kattenberg Verhuizingen toe aan de volgende stap. Wij gaan verhuizen! ”We zijn uit ons jasje gegroeid”, geeft de kersverse directeur Henk Kattenberg aan. De huidige locaties zijn door de groei van de afgelopen jaren niet meer voldoende toereikend. Sinds 1992 is het hoofdkantoor gevestigd aan de Marconiweg te Nunspeet. Naast dit kantoor zijn er nog drie verschillende locaties waar we gebruik van maken.

In 2018 werden de eerste voorbereidende stappen genomen. Mondial Kattenberg Verhuizingen werd eigenaar van meer dan 13.000m2 grond op bedrijventerrein De Kolk in Nunspeet. Hiermee verwachten we alle werkzaamheden vanuit één locatie te kunnen uitvoeren. Om de bedrijfsvoering zo goed mogelijk door te kunnen laten gaan is er gekozen om het plan in twee fases op te splitsen.

In september 2019 is de eerste fase in gebruik genomen. De opslagloods. De loods is voorzien van een geautomatiseerde bovenloopkraan. Deze kraan stapelt de zeecontainers tot wel vier hoog. Zo staan alle containers hoog en droog bij ons opgeslagen.

Kattenberg Verhuizingen - Inboedelopslag

De volgende fase bestaat uit een groot logistiek distributiecentrum met een kantoorruimte. De bouwopdracht is gegund aan Van Klompenburg Bouw en de installatie aan Hellebrekers Technieken. We willen graag nogmaals onze dank uitspreken aan deze partijen. Eveneens aan Slaa + Van Asselt Architecten voor het mooie ontwerp.

Graag nemen wij jou mee met alle ontwikkelingen!

De vloer in de loods is gereed! | Donderdag 22 september 2022

De loods betreden? Het kan! Maar nog heel eventjes geduld. De betonvloer is namelijk nog aan het uitharden. Afgelopen dinsdag 20 september is het laatste stukje beton gestort. Het storten van de betonvloer was een enorme klus. Ruim honderd vrachtwagens reden af en aan om ervoor te zorgen dat het beton op tijd gestort kon worden.

De vloer van de loods is in verschillende delen opgesplitst. Zo kreeg ieder stukje de aandacht die het verdiende. Het was namelijk een hele intensieve klus! De hele dag, soms zelfs midden in de nacht, is er aan de vloer gewerkt. Het beton moet namelijk gevlinderd worden om te egaliseren. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een speciale machine. Deze zorgt ervoor dat de vloer kaarsrecht wordt. Dit is super belangrijk in verband met de stellingen die later worden geplaatst.

Sfeerfoto 16 - Blog Nieuwbouw

De vloer wordt bijna gelegd | Vrijdag 2 september 2022

Het is een tijdje stil geweest. Dit heeft onder andere te maken met de bouwvak. Inmiddels zijn de werkzaamheden rondom de nieuwe loods weer in volle gang. De gevel is zelfs zo goed als klaar! Wanneer er gekeken wordt naar de binnenkant van de loods gaat het ook als een malle. Momenteel wordt er gewerkt aan de voorbereiding van het plaatsen van de vloerverwarming. Hiermee wordt de loods op temperatuur gehouden. In de aankomende week wordt de betonvloer gestort.

Deze weken staan in het teken van het in orde maken van de vloer!

Sfeerfoto 15 - Blog Nieuwbouw

Vele handen maken licht werk | Dinsdag 5 juli 2022

Het bouwen van ons nieuwe pand gaat werkelijk als een speer. In een korte tijd is er weer veel werk verzet. Inmiddels is het staaldak aangebracht. Ook zijn de brandwanden geplaatst. Momenteel wordt er gewerkt aan de gevel. De binnendozen zijn al aangebracht. Dit is een onderdeel van het opbouwsysteem van een gevel. Na het aanbrengen van de binnendozen, volgt het aanbrengen van de isolatie en het plaatsen van de gevelplaten. Naast deze werkzaamheden is ook de dakdekker gestart!

Sfeerfoto 13 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 14 - Blog Nieuwbouw

Fase 2 krijgt vorm | Maandag 13 juni 2022

Er is een nieuwe mijlpaal bereikt. Afgelopen vrijdag hebben de mannen op de bouw de laatste werkzaamheden rondom de staalconstructie uitgevoerd. De constructie is volledig klaar en de vorm van ons nieuwe pand is al goed zichtbaar!

Sfeerfoto 12 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 11 - Blog Nieuwbouw

De staalconstructie wordt geplaatst | Woensdag 1 juni 2022

Twee weken geleden zijn de mannen op de bouw begonnen met het plaatsen van de staalconstructie. Inmiddels krijgt onze nieuwe loods al aardig vorm. De contouren worden langzamerhand steeds beter zichtbaar. De verwachting is dat de staalconstructie tegen het einde van volgende week volledig klaar zal zijn.

Sfeerfoto 9 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 10 - Blog Nieuwbouw

Dat is een sterk staaltje werk! | Woensdag 18 mei 2022

Een knap staaltje werk als je het aan ons vraagt. Het eerste gedeelte van de staalconstructie is geplaatst. Dat is niet alles. De handige mannen op de bouw hebben gelijk de verdiepingsvloeren in de constructie gelegd.

Donderdag 12 mei vond een informatieavond voor de personeelsleden plaats. Tijdens deze avond zijn de plannen voor de nieuwbouw gepresenteerd en besproken. Wij kijken terug op een leuke bijeenkomst!

Sfeerfoto 7 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 8 - Blog Nieuwbouw

De laadvloer is klaar! | Woensdag 4 mei 2022

Afgelopen dagen was het weer druk op de bouw. Dit is ook aan het resultaat te zien! De laadvloer is namelijk gestort. Dinsdagochtend stonden de mannen klaar om het beton te storten. Daarna konden zij beginnen met vlinderen. Dit zogenaamde vlinderen wordt gedaan om het gestorte beton te egaliseren. Dit betekent dat er een egale afwerking wordt gemaakt. Ook zorgt het ervoor dat het beton goed kan hechten. Op de foto linksonder is te zien hoe dit in zijn werk gaat.

De laadvloer kan afgevinkt worden. Het is tijd voor de volgende stap!

Sfeerfoto 5 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 6 - Blog Nieuwbouw

De fundering wordt gelegd | Woensdag 6 april 2022

Afgelopen week zijn er weer grote stappen gezet. Er wordt gewerkt aan de hellingbaan en de docks. De laatste puntjes worden op de i gezet. Na het afronden van deze werkzaamheden wordt het beton bij de hellingbaan gestort.

Sfeerfoto 4 - Blog Nieuwbouw

Van zandbak tot bouwterrein | Dinsdag 29 maart 2022

Om ervoor te zorgen dat het nieuwe pand zo vast als een huis staat, is het belangrijk dat er een stevige fundering wordt gelegd. Inmiddels heeft de zandbak plaats gemaakt voor een echt bouwterrein. De bouwput is namelijk helemaal uitgegraven door Van Werven. De volgende stap is het leggen van de fundering. Dit wordt gedaan door Haprekon.

Op onderstaande foto’s zie je dat Haprekon werkt aan de hellingbaan en de laaddocks.

Sfeerfoto 2 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 3 - Blog Nieuwbouw

De nieuwbouw is begonnen! | Woensdag 2 maart 2022

Woensdag 2 maart is de eerste schep in het zand gezet. Het mag eindelijk hardop uitgesproken worden. De bouw is begonnen! De medewerkers van Van Werven zijn bezig met de grondwerkzaamheden, zoals het uitgraven van de bouwput.

Hierbij een sfeerimpressie.

Sfeerfoto - Blog Nieuwbouw