Bouwtekening Fase 2

De nieuwbouw van fase twee De Kolk

21 maart 2022

Na ruim 25 jaar is Mondial Kattenberg Verhuizingen toe aan de volgende stap. Wij gaan verhuizen! ”We zijn uit ons jasje gegroeid”, geeft de kersverse directeur Henk Kattenberg aan. De huidige locaties zijn door de groei van de afgelopen jaren niet meer voldoende toereikend. Sinds 1992 is het hoofdkantoor gevestigd aan de Marconiweg te Nunspeet. Naast dit kantoor zijn er nog drie verschillende locaties waar we gebruik van maken.

In 2018 werden de eerste voorbereidende stappen genomen. Mondial Kattenberg Verhuizingen werd eigenaar van meer dan 13.000m2 grond op bedrijventerrein De Kolk in Nunspeet. Hiermee verwachten we alle werkzaamheden vanuit één locatie te kunnen uitvoeren. Om de bedrijfsvoering zo goed mogelijk door te kunnen laten gaan is er gekozen om het plan in twee fases op te splitsen.

In september 2019 is de eerste fase in gebruik genomen. De opslagloods. De loods is voorzien van een geautomatiseerde bovenloopkraan. Deze kraan stapelt de zeecontainers tot wel vier hoog. Zo staan alle containers hoog en droog bij ons opgeslagen.

Kattenberg Verhuizingen - Inboedelopslag

De volgende fase bestaat uit een groot logistiek distributiecentrum met een kantoorruimte. De bouwopdracht is gegund aan Van Klompenburg Bouw en de installatie aan Hellebrekers Technieken. We willen graag nogmaals onze dank uitspreken aan deze partijen. Eveneens aan Slaa + Van Asselt Architecten voor het mooie ontwerp.

Graag nemen wij jou mee met alle ontwikkelingen!

Dat is een sterk staaltje werk! | Woensdag 18 mei 2022

Een knap staaltje werk als je het aan ons vraagt. Het eerste gedeelte van de staalconstructie is geplaatst. Dat is niet alles. De handige mannen op de bouw hebben gelijk de verdiepingsvloeren in de constructie gelegd.

Donderdag 12 mei vond een informatieavond voor de personeelsleden plaats. Tijdens deze avond zijn de plannen voor de nieuwbouw gepresenteerd en besproken. Wij kijken terug op een leuke bijeenkomst!

Sfeerfoto 7 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 8 - Blog Nieuwbouw

De laadvloer is klaar! | Woensdag 4 mei 2022

Afgelopen dagen was het weer druk op de bouw. Dit is ook aan het resultaat te zien! De laadvloer is namelijk gestort. Dinsdagochtend stonden de mannen klaar om het beton te storten. Daarna konden zij beginnen met vlinderen. Dit zogenaamde vlinderen wordt gedaan om het gestorte beton te egaliseren. Dit betekent dat er een egale afwerking wordt gemaakt. Ook zorgt het ervoor dat het beton goed kan hechten. Op de foto linksonder is te zien hoe dit in zijn werk gaat.

De laadvloer kan afgevinkt worden. Het is tijd voor de volgende stap!

Sfeerfoto 5 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 6 - Blog Nieuwbouw

De fundering wordt gelegd | Woensdag 6 april 2022

Afgelopen week zijn er weer grote stappen gezet. Er wordt gewerkt aan de hellingbaan en de docks. De laatste puntjes worden op de i gezet. Na het afronden van deze werkzaamheden wordt het beton bij de hellingbaan gestort.

Sfeerfoto 4 - Blog Nieuwbouw

Van zandbak tot bouwterrein | Dinsdag 29 maart 2022

Om ervoor te zorgen dat het nieuwe pand zo vast als een huis staat, is het belangrijk dat er een stevige fundering wordt gelegd. Inmiddels heeft de zandbak plaats gemaakt voor een echt bouwterrein. De bouwput is namelijk helemaal uitgegraven door Van Werven. De volgende stap is het leggen van de fundering. Dit wordt gedaan door Haprekon.

Op onderstaande foto’s zie je dat Haprekon werkt aan de hellingbaan en de laaddocks.

Sfeerfoto 2 - Blog Nieuwbouw
Sfeerfoto 3 - Blog Nieuwbouw

De nieuwbouw is begonnen! | Woensdag 2 maart 2022

Woensdag 2 maart is de eerste schep in het zand gezet. Het mag eindelijk hardop uitgesproken worden. De bouw is begonnen! De medewerkers van Van Werven zijn bezig met de grondwerkzaamheden, zoals het uitgraven van de bouwput.

Hierbij een sfeerimpressie.

Sfeerfoto - Blog Nieuwbouw