Swingen pianoverhuizingen nog?

2 juni 2016

Specialistenwerk

Een piano verhuizen is specialistenwerk. Niet alleen omdat een piano gemiddeld zo’n 200 kilo weegt, maar ook omdat piano’s zeer gevoelig zijn voor temperatuurverschillen en schokken. Het verhuizen van piano’s is voor Kattenberg Verhuizingen dagelijks werk. Wij voeren al sinds begin 1900 pianoverhuizingen uit.

Zorg en aandacht

Een piano verhuizen vergt zorg en aandacht. Het vervoer, zonder dat het muziekstuk ontstemd raakt, is specialistenwerk. Onze medewerkers zijn hierop getraind en gebruiken daarvoor de benodigde materialen zoals speciaal op maat gemaakte hoezen en verrijdbare plateaus. Voor het lossen op hoogte hebben wij wagens met laad- en loskranen. De chauffeurs ontvangen een specialistische opleiding tot machinist autolaadkraan met hijsfunctie.

Geen tussendoorklusje

Accurate bescherming en een goede afstemming met de klant zijn van essentieel belang. Een pianoverhuizing is geen klusje wat ‘even tussendoor’ gedaan kan worden. Een piano is gevoelig voor temperatuurwisselingen en veranderingen in de luchtvochtigheid. Wij gebruiken daarom gewatteerde hoezen en lucht geveerde wagens, op deze manier geven wij de piano’s de aandacht die nodig is. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten piano’s, zoals de elektrische piano’s, vleugel- en babypiano’s. Deze verschillende soorten, vragen een verschillende aanpak met betrekking tot het verhuizen. Ook de vloer op het laad- en losadres is een belangrijk onderdeel als het gaat om het verhuizen van een piano.

Zwaar werk

In het verleden was het verhuizen van een piano zwaar werk. Tegenwoordig gaat er veel meer elektrisch waardoor er minder fysieke kracht nodig is. De verhuiswagens hadden vroeger, in tegenstelling tot vandaag de dag, geen laadklep. Het laden gebeurde via verhuisdekens, die op een stapel achter de auto werden neergelegd. De piano werd met één kant op de dekens gezet, de andere kant werd opgepakt en zo werd de piano in de auto gedraaid. Tegenwoordig zijn al onze verhuiswagen voorzien van een laad- en losklep. Dat is een vooruitgang voor zowel de verhuizers, als voor de piano zelf.

Markt van pianoverhuizingen

De markt van pianoverhuizingen bevindt zich voornamelijk online. Via prijsvergelijkingen gaan sommigen voor de goedkope oplossing. Helaas is dat niet verstandig. Degene die het transport professioneel wil laten verzorgen weet gelukkig altijd de weg naar Kattenberg te vinden. En op onze beurt doen wij onze uiterste best het vertrouwen keer op keer waar te maken. Wij beschikken over alle kwaliteitskeurmerken en zijn bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier.

Ons advies? Laat u piano verhuizen door de specialist en vraag vrijblijvend een offerte aan.