Erkende Verhuizer

“Verhuizen is een prachtig vak”

6 september 2018

Een verhuizer in hart en nieren

“Verhuizen is een prachtig vak en zit bij ons echt in hart en nieren”. Gert Kattenberg groeit op tussen de vrachtauto’s en is inmiddels ruim 35 jaar algemeen directeur van een (inter)nationaal verhuisbedrijf. Anno 2018 stoomt hij zijn zoon Henk klaar voor het besturen van het familiebedrijf. “Henk is de vierde generatie Kattenberg. Achterkleinzoon van mijn opa, die in 1904 met paard en wagen het vervoer van boter, kaas en eieren startte.”

‘Uw vertrouwen waard’

“De eerste taak van een directeur is natuurlijk het zo goed mogelijk besturen van het bedrijf. Daarvoor is het ook belangrijk om de juiste mensen op de juiste plek te hebben. Ik ben zelf namelijk vaak onderweg voor verhuisoffertes, hetgeen van belang is voor het bepalen van de verhuisprijs. Een verhuizing brengt namelijk veel emoties met zich mee, omdat het altijd een persoonlijke lading heeft, zowel leuke als mindere leuke zaken. De persoonlijke benadering en het ontzorgen van onze klanten is ook gelijk een onderscheidend vermogen van ons bedrijf. Wij werken dagelijks aan onze slogan ‘uw vertrouwen waard’ omdat iedere verhuizing bij ons uniek is en wij een servicegerichte en persoonlijke aanpak nastreven.”

Een goede samenwerking

“Verhuizen kenmerkt zich door goed samenwerken. Het spreekt voor zich dat onze verhuisteams goed op elkaar ingespeeld zijn. Zij dragen namelijk samen een bankstel of de wasmachine naar de verhuiswagen en moeten van elkaar weten wat ze doen. Ook organisatorisch is het zaak om goed samen te werken. Zoals gezegd ben ik nog weleens op pad om verhuisoffertes op te stellen. Daarom werk ik in het managementteam nauw samen met Wim Verdouw. Hij regelt eigenlijk alle zaken achter de schermen en zorgt voor een stabiele basis. Onlangs is mijn zoon Henk ook toegetreden tot het managementteam om zich alvast voor te bereiden op de functie van algemeen directeur.”

Samenwerkingsverband Mondial Movers

Samenwerken doet de organisatie niet alleen in het bedrijf, maar ook met collega verhuisbedrijven. Mondial Kattenberg Verhuizingen is aandeelhouder van Mondial Movers in Alblasserdam, een samenwerkingsverband van twintig gerenommeerde Erkende Verhuizers in Nederland. De twintig verhuisbedrijven hebben hun krachten gebundeld om landelijke dekking te garanderen op grote projectverhuizingen en Europese aanbestedingen. Ook werken de bedrijven samen in het uitwisselen van kennis, medewerkers en materiaal.

Toekomst verzekerd

Naast verhuizen is Mondial Kattenberg Verhuizingen ook een specialist in bouwmaterialenvervoer en de logistiek van (keuken)meubelen. Het bedrijf mag zich daarom met recht een logistieke allrounder noemen en heeft meerdere vestigingen met distributie- en opslagmogelijkheden. “Sinds 2016 is de markt volledig aangetrokken en groeit ons bedrijf op alle segmenten. En om in de toekomstige ontwikkelingen te voorzien staat er nieuwbouw van een containerhal, met distributiecentrum en kantoren op de planning. Naast de nieuwbouw zijn wij ons ook organisatorisch aan het voorbereiden op de toekomst, met de toetreding van Henk tot het managementteam. En straks als het werk het toelaat kruip ik graag zelf nog eens achter het stuur voor een verhuizing. Het liefst naar een mooi plekje ergens in Europa.”