Europa

Wat kost een verhuizing binnen Europa?

4 oktober 2018

Verhuizen binnen Europa

Heeft u genoeg van de regen, de files en de drukte in Nederland? Of gaat u voor het werk in het buitenland aan de slag? Als u voornemens bent te gaan verhuizen binnen Europa, is het handig op voorhand te weten wat daar de kosten van zijn. Het is daarom verstandig goed voorbereid aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding is immers het halve werk en daar ontbreekt het nog wel eens aan, zoals wij vaak zien in het tv-programma ‘Ik vertrek’.

Prijs op aanvraag

Het klinkt misschien wat flauw, maar het is niet mogelijk op voorhand een prijs af te geven voor de verhuizing. De uiteindelijke kosten van een internationale verhuizing zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het land waar u naar toe wenst te verhuizen is bijvoorbeeld een belangrijke factor in de uiteindelijke kosten van de verhuizing. Qua vervoerskosten is een verhuizing net over de grens in Duitsland goedkoper dan een verhuizing naar het zuiden van Spanje. De reisduur en het aantal kilometers telt voor een belangrijk deel mee in de prijs.

Groupage

Ook de manier van verhuizen is in grote mate van invloed op de prijs. Bij het transport over de weg met een verhuiswagen is het met name afhankelijk van het volume aan verhuisgoed. Wanneer het mogelijk is een gecombineerde route en retourverhuizing in te plannen, daalt de prijs aanzienlijk. Vraag het verhuisbedrijf daarom naar de mogelijkheden voor groupage. Verhuist u naar landen ‘overzee’? Dan moet u ook rekening houden met extra kosten voor een overtocht per boot. Een verhuizing in het binnenland van de EU is bijvoorbeeld goedkoper en eenvoudiger dan een vertrek daarbuiten.

Invoerbeperkingen

Sommige landen hebben invoerbeperkingen op verhuisgoederen. Een goed voorbeeld is het meeverhuizen van een auto. Het is daarom zaak van te voren te checken of het meenemen van de auto de moeite waard is. Verhuizen en opnieuw laten registreren loopt mogelijk behoorlijk in de papieren. Ook op het invoeren van alcohol, tabak en planten gelden verschillende opvattingen. Met name bij een verhuizing naar Zwitserland controleert de grensbewaking streng op binnenkomende goederen. Regel uw verhuizing daarom met een Erkend Verhuisbedrijf om onnodige wachttijden, boetes en ongewenste verrassingen aan de grens of in het land van bestemming te voorkomen.

Vakmanschap

Indien u de verhuizing uitbesteedt aan een Erkend Verhuisbedrijf, dan zullen zij u goed informeren over de juiste papieren en voorbereiding. Erkende Verhuisbedrijven staan voor vakmanschap en verzekeren u van een goede uitvoering in binnen- en buitenland. En vaak kunt u flink op de kosten besparen door een professioneel verhuisbedrijf in de arm te nemen. Zij hebben de ervaring om het gehele traject goed te begeleiden. En door de gehele verhuizing van A tot Z met een betrouwbare partner te regelen, weet u op voorhand dat het goed zit.

Indicatietarief

Uit ons marktonderzoek blijkt dat een gemiddelde verhuizing binnen Europa tussen de € 5.000 en € 7.500 euro kost. Het spreekt voor zich dat het een gemiddelde van al onze verhuizingen binnen Europa en het bedrag behoorlijk verschilt per situatie. Een gemiddelde verhuizing naar België kost anno 2024 namelijk minder dan € 5.000. Door onze jarenlange verhuiservaring binnen Europa zijn wij zeer goed op de hoogte van alle kosten en kunnen wij u voorzien van de benodigde adviezen. En voor een exacte verhuisprijs komt onze verhuisadviseur vrijblijvend bij u langs. Zo kunnen wij de wensen bespreken en de beste prijs maken op basis van uw situatie.