verhuisdoos in elkaar zetten stap 4

Wat pakt u als eerste in tijdens een verhuizing?

3 december 2018

December is een verhuismaand

Hoewel pakjesavond, Sinterklaas en Kerst voor de deur staan, is december traditioneel ook een drukke verhuismaand. Met name in de aanloop en tijdens de kerstvakantie verschuift er traditiegetrouw ook op logistiek gebied het een en ander bij bedrijven, zorginstellingen en scholen. Zij gebruiken daarom de periode tijdens de vakantie om alvast de gang van zaken voor het nieuwe jaar zo goed mogelijk in te richten. En voor goed inrichten en verhuizen van werkplekken, spreekkamers of klaslokalen is het zaak met een professioneel Erkend Project Verhuizer in zee te gaan.

Ook particuliere klanten kiezen vaak voor de kerstvakantie, omdat zij verlof hebben van het werk en daardoor tijd hebben voor de verhuizing. Wettelijk gezien krijgt de werknemer meestal ook twee verlofdagen voor een verhuizing van een eigen huishouden. Zodoende valt het goed te combineren tijdens de feestdagen en verhuist menigeen net voor de Kerst of tussen Kerst en Oud & Nieuw. En door gebruik te maken van een Erkend Verhuisbedrijf weet u zeker dat u goed zit. Zij helpen u vakkundig en snel, waardoor u volop kunt genieten van de feestdagen in de nieuwe omgeving.

Voorbereiding van een verhuizing

Een goede voorbereiding is essentieel voor een succesvolle verhuizing. In de aanloop naar een verhuizing komt u er vaak pas achter wat er allemaal in de bureaulaatjes op het werk of keukenkastjes thuis zit. En de hoeveelheid aan spullen laat de meeste mensen schrikken. Vandaar dat het belangrijk is eerst te gaan sorteren voordat u daadwerkelijk begint met inpakken. Een verhuizing is daardoor een uitgelezen moment om spullen die niet meer van toepassing zijn weg te doen of naar de kringloop te brengen. Het opruimen en sorteren zorgt niet alleen voor meer ruimte in uw kasten, maar ook voor rust en ruimte in het hoofd. Download onze verhuischecklist zodat u met een gerust hart kunt beginnen met voorbereiden.

Inpakken en verpakken

Met een paar goede tips is het in- en verpakken voor een aanstaande verhuizing een stuk makkelijker te maken. Het is vooral belangrijk niet zomaar aan de slag te gaan, maar georganiseerd en gestructureerd te werken. Vraag daarom bij uw Erkende Verhuizer naar de juiste verpakkingsmaterialen en de juiste volgorde. In een gesprek of via de verhuisinformatiegids informeren zij u graag en geheel vrijblijvend. Het is bijvoorbeeld logischerwijs handig eerst de verhuisdozen of meterbakken in te pakken met spullen die niet direct nodig zijn.

Het is handig van boven naar beneden te werken bij het inpakken en kamer voor kamer te werk te gaan. Het koffiezetapparaat en uw toiletspullen, enkele handdoeken en wat kleding of levensmiddelen pakt u pas op het allerlaatst in. Doordat u de spullen die u het vaakst gebruikt op het laatst inpakt, gaat het ook als laatste de verhuiswagen in. Op het nieuwe adres komen de spullen als eerste de wagen weer uit. Zodat u op de plek van bestemming ook direct bij weer de spullen bij de hand heeft en daar niet naar hoeft te zoeken.

Het is dus niet nodig de koelkast in versnelt tempo leeg te eten, maar vooral belangrijk om een goed overzicht te hebben. Ga bijvoorbeeld los op de kleurcodering van de dozen en meterbakken, niet alleen een heerlijk creatief klusje, maar ook nog eens heel erg functioneel. U of de verhuizers weten zo precies wat straks waar heen moet. En zo houdt u zelf voldoende tijd over om Sinterklaas, Kerst of Oud & Nieuw met familie en vrienden te vieren.

PS: En wilt u tijdens de feestdagen alleen pakketjes uitpakken dan kunt u de verhuizing ook van A tot Z professioneel laten verzorgen, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Lees hier meer over de mogelijkheden.